Avtomobilist ja Traktor aktiivisina idässä

Itäinen konferenssi oli päättyneellä kaudella kivikova kärjen osalta. Avtomobilist Jekaterinburg ja Traktor Tsheljabinsk haluavat haastaa neljä parasta joukkuetta tosissaan ja ovat olleet aktiivisia toukokuussa pelaajamarkkinoilla.

Avangard Omsk: 

Upea kausi huipentui mestaruusjuhliin, kun TsSKA Moskova kaatui finaaleissa. Kanadalaisvalmentaja Bob Hartleyn kolmas kausi seuran peräsimessä oli napakymppi, mutta omskilaiset eivät ole jääneet juhlien jälkeen vain odottelemaan uutta. Muutoksia pelaajisoon on jo tehty.

Avangard on tehnyt täsmähankintoja muista KHL-joukkueista jo ennestään vankkaan materiaaliinsa. Ivan Teleginin kaappaaminen TsSKA:sta oli kova temppu ja Pohjois-Amerikasta KHL:ään palaava Vasili Demtshenko tuo mestarivahti Simon Hrubecille hyvää kilpailua.

Ilja Kovaltshuk ei jatka Avangardissa ja NHL:ään läpimurtoa tekemään lähtee huippulahjakkuus Jegor Tshinahov. Viime kauden parhaan pistemiehen Reid Boucherin jatkosopimusta ei ole ainakaan vielä julkaistu, mutta sellaista hyökkääjälle on varmasti tarjottu.

 • Sisään: Vladimir Zharkov (h, Salavat Julajev), Vladimir Brjukvin (h, Dynamo), Francis Pare (h, Dinamo Minsk), Dmitri Shevtshenko (h, Barys), Ivan Telegin (h, TsSKA), Vasili Demtshenko (m, Laval), Jaroslav Kosov (h, Traktor).
 • Ulos: Ilja Kovaltshuk (h, ei vielä uutta seuraa), Jiri Sekac (h, ei vielä uutta seuraa), Artjom Manukjan (h, ei vielä uutta seuraa), Jegor Tshinahov (h, Columbus), Aleksandr Hohlatshjov (h, ei vielä uutta seuraa), Andrei Stas (h, Traktor), Kirill Semjonov (h, Toronto), Aleksei Potapov (h, Traktor), Igor Bobkov (m, Ak Bars), Semjon Rutshkin (p, Spartak).

Avtomobilist Jekaterinburg:

Runkosarjan seitsemäs tila idässä ja putoaminen playoffsien ensimmäisellä kierroksella eivät olleet Avtomobilistin suunnitelmissa. Kanadalaisvalmentaja Bill Peters jatkaa seuran peräsimessä ja pelaajahankintoihin on satsattu merkittävästi heti toukokuussa.

Avtomobilist on julkistanut jo KHL:n laatupelaajien joukkoon lukeutuvien Patrice Cormierin, Shane Princen, Jesse Blackerin, Ryan Spoonerin ja Stephane Da Costan sopimukset. Viesti on selkeä: menestystä lähdetään tavoittelemaan vahvalla nimilistalla.

KHL:n viime kauden maalipörssin kutonen Aleksei Makejev jatkaa seurassa, samoin huippumaalivahti Jakub Kovar. Sen sijaan legendaarisen Pavel Datsjukin tulevaisuudesta ei vielä ole tihkunut varmaa tietoa.

 • Sisään: Patrice Cormier (h, Ak Bars), Shane Prince (h, Dinamo Minsk), Jesse Blacker (p, Barys), Jefim Gurkin (p, Sibir), Danil Romantsev (h, Sibir), Ryan Spooner (h, Dinamo Minsk), Dmitri Shikin (m, Kunlun Red Star), Stephane Da Costa (h, Ak Bars).
 • Ulos: Anatoli Golishev (h, NY Islanders), Peter Holland (h, ei vielä uutta seuraa), Chay Genoway (p, ei vielä uutta seuraa), Vjatsheslav Litovtshenko (h, Sibir), Korbinian Holzer (p, Adler Mannheim), Aleksandr Protapovitsh (h, Dinamo Riika), Kirill Pilipenko (h, Sotshi), Dan Sexton (h, Neftehimik).

Ak Bars Kazan:

Konferenssifinaaleihin edennyt Ak Bars taipui Avangardille vasta seitsemännessä pelissä. Kolminkertaiselle KHL-mestarille neljän parhaan joukkoon pääseminen ei riitä, mutta Dmitri Kvartalnov sai pitää paikkansa päävalmentajana.

Pelaajapuolella ulkomaalaisosasto pistetään liki täysin uusiksi. Ainoastaan puolustaja Trevor Murphy jatkaa seurassa. Uutena nimenä sisään on tuotu jo ruotsalaishyökkääjä Pär Lindholm ja lisää on tulossa. Todennäköisesti aivan sarjan kärkipäähän lukeutuvia pelaajia.

Severstalissa, SKA:ssa ja Dynamossa pelannut Dmitri Kagarlitski vaihtoi Ak Barsin riveihin, samoin teki maalivahti Igor Bobkov, joka jäi Avangardissa Simon Hrubecin varjoon. Merkittävin menetys lienee Stanislav Galijevin lähtö Dynamoon.

 • Sisään: Igor Bobkov (m, Avangard), Kirill Panjukov (h, Barys), Kirill Adamtshuk (p, Seversal), Pär Lindholm (h, Skellefteå), Dmitri Kagarlitski (h, Dynamo).
 • Ulos: Adam Reideborn (m, ei vielä uutta seuraa), Nigel Dawes (h, ei vielä uutta seuraa), Harri Pesonen (h, ei vielä uutta seuraa), Stanislav Galijev (h, Dynamo), Viktor Tihonov (h, Salavat Julajev), Patrice Cormier (h, Avtomobilist), Mikael Wikstrand (p, Färjestad), Andrei Pedan (p, Dynamo), Albert Jarullin (p, Traktor), Mihail Fisenko (h, Dynamo), Stephane Da Costa (h, Avtomobilist).

Metallurg Magnitogorsk:

Isoja satsauksia viime kaudeksi tehnyt Metallurg jäi konferenssivälieriin, vaikka näytti runkosarjan loppupuolella sarjan vahvimmalta joukkueelta. Ilja Vorobjov jatkaa päävalmentajana, mutta hänen avukseen tuotiin uusia miehiä, kuten kaksinkertainen AHL-mestari Mark French.

Leijonissa MM-kisoissa torjuva Juho Olkinuora jatkaa seurassa. Puolustuksesta Philip Holm hyppäsi Jokereihin ja hänet korvasi Vitjazissa pelannut maanmies Linus Hultström. Hyökkäykseen TsSKA:sta hankitulta Brendan Leipsiciltä odotetaan varmasti paljon. Maalipyssy Taylor Beck on koko sarjan vaarallisimpia laukojia.

Yksi aikakausi saattaa päättyä, sillä Venäjän sarjojen kaikkien aikojen pistemies Sergei Mozjakin ei ole vielä tehnyt jatkosopimusta. Hän nakutteli viime kaudella 40-vuotiaana 38 pelissä 11+10=21 pistettä.

 • Sisään: Pavel Akolzin (h, Barys), Linus Hultström (p, Vitjaz), Anatoli Nikontsev (p, Spartak), Aleksei Makljukov (p, Barys), Aleksei Volgin (p, Neftehimik), Brendan Leipsic (h, TsSKA), Nikita Korostelev (h, TsSKA).
 • Ulos: Nikolai Kuljomin (h, ei vielä uutta seuraa), Dennis Rasmussen (h, ei vielä uutta seuraa), Andrej Nestrasil (h ei vielä uutta seuraa), Philip Holm (p, Jokerit).

Salavat Julajev Ufa:

Tomi Lämsän alaisuudessa jatkava Salavat Julajev eli viime kaudella ykkösketjustaan, jonka Ak Bars tylysti pimensi playoffseissa. Joka tapauksessa Sakari Manninen, Teemu Hartikainen ja Markus Granlund jatkavat seurassa. Huimia tehoja on odotettavissa myös ensi kaudella.

Superlahjakkuus Rodion Amirov lähti heti kauden jälkeen Pohjois-Amerikkaan ja luottohyökkääjä Vladimir Zharkov vaihtoi toukokuussa mestari Avangardiin. Runko on hyvin kasassa, mutta muutamia lisäpalasia tarvitaan edelleen. Tolppien välissä Juha Metsola pelannee jälleen niin paljon kuin jaksaa.

Seuraan on kiinnitetty vasta kaksi uutta pelaajaa: kokenut Viktor Tihonov saapuu Ak Barsista ja Sergei Shmeljov Sotshista, jossa hän oli seuran ylivoimaisesti paras pistemies.

 • Sisään: Viktor Tihonov (h, Ak Bars), Sergei Shmeljov (h, Sotshi).
 • Ulos: Rodion Amirov (h, Toronto), Aleksei Semjonov (p, ei vielä uutta seuraa), Vjatsheslav Soloduhin (h, ei vielä uutta seuraa), Dmitri Kugrishev (h, ei vielä uutta seuraa), Vladimir Zharkov (h, Avangard), Ilja Baranov (h, Spartak).

Traktor Tsheljabinsk:

Jääkiekkokaupunki Tsheljabinskin ylpeys haluaa epätoivoisesti takaisin itäisen konferenssin kärkitaistoihin. Kahden vuoden tauon jälkeen päävalmentajaksi viime kaudeksi palannut Anvar Gatijatulin sai jo pienen ryhtiliikkeen aikaan, mutta lisää tarvitaan.

Traktor on toukokuussa kiinnittänyt hyökkäykseensä mm. Teemu Pulkkisen sekä Lokomotiv-kapteeni Vladimir Tkatshjovin. Puolustajat Lawrence Pilut, Nick Bailen sekä hyökkääjät Tomas Hyka ja Lukas Sedlak jatkavat seurassa. Niin tekee myös ykkösvahti Roman Will. Ulkomaalaisvahvistusten paikat ovat näin ollen täynnä.

Pakiston osalta Traktorilla on pullat varsin hyvin uunissa, mutta hyökkäykseen joukkue varmasti vielä hakee uusia vahvistuksia. Jo tässä vaiheessa voi kuitenkin sanoa joukkueen vahvistuneen viime kaudesta.

 • Sisään: Teemu Pulkkinen (h, Lokomotiv), Emil Garipov (m, Dynamo), Vladimir Tkatshjov (h, Lokomotiv), Jevgeni Kulik (p, Spartak), Andrei Stas (h, Avangard), Kirill Kapustin (h, Severstal), Aleksei Potapov (h, Avangard), Albert Jarullin (p, Ak Bars).
 • Ulos: Ivan Fedotov (m, TsSKA), Denis Bodrov (p, Sibir), Jaroslav Kosov (h, Avangard), Oleg Jevenko (p, ei vielä uutta seuraa), Dmitri Ogurtsov (p, ei vielä uutta seuraa), Aleksandr Avtsin (h, ei vielä uutta seuraa), Daniil Iljin (h, ei vielä uutta seuraa), Ruslan Karlin (h, ei vielä uutta seuraa), Maksim Majorov (h, ei vielä uutta seuraa), Pontus Åberg (h, ei vielä uutta seuraa), Igor Poligalov (h, ei vielä uutta seuraa).

Barys Nur-Sultan:

Kun Andrei Skabelka toissa kauden päätteeksi poistui päävalmentajan paikalta Lokomotiviin, moni povasi Barysille vaikeuksia. Kazakstanilaisjoukkue kuitenkin marssi vakuuttavasti pudotuspeleihin myös Juri Mihailisin alaisuudessa.

Uusina niminä ensi kauden ryhmään on toistaiseksi kiinnitetty ainoastaan puolustaja Eric Martinsson sekä hyökkääjä Cody Kunyk. Johtavat pelaajat Darren Dietz ja Jakob Lilja sekä ykkösvahti Joni Ortio jatkavat seurassa. Runko on varsin hyvässä mallissa.

Muutamasta Kazakstanin maajoukkueen runkomiehestä Barys on joutunut luopumaan. Pavel Akolzin, Aleksei Makljukov, Jesse Blacker, Dmitri Shevtshenko sekä Kirill Panjukov siirtyvät kaikki itäisen konferenssin sisällä kilpaileviin joukkueisiin.

 • Sisään: Eric Martinsson (p, HV71), Cody Kunyk (h, Kärpät).
 • Ulos: Linus Videll (h, Djurgården), Pavel Akolzin (h, Metallurg), Aleksei Makljukov (p, Metallurg), Alex Lintuniemi (p, ei vielä uutta seuraa), Dillon Heatherington (p, ei vielä uutta seuraa), Jesse Blacker (p, Avtomobilist), Henrik Karlsson (m, ei vielä uutta seuraa), Dmitri Shevtshenko (h, Avangard), Kirill Panjukov (h, Ak Bars), Phil Varone (h, ei vielä uutta seuraa).

Sibir Novosibirsk:

Sibir jäi kauas pudotuspeliviivasta viime kaudella, joten muutoksia oli odotettavissa. Päävalmentajaksi pestattiin Andrei Martemjanov, joka on aiemmin antanut vahvat näytöt Amurin ja Avtomobilistin luotsina. Odotettavissa on etenkin ääritiivistä puolustuspeliä.

Ulkomaalaisosastolta poistuivat Mikael Ruohomaa ja Juuso Puustinen, mutta Harri Säteri jatkaa ykkösvahtina ja Jyrki Jokipakka puolustuksen luottomiehenä. Ruotsista hyökkäykseen naarattiin Anton Wedin, joka nakutteli päättyneellä kaudella kelpo tehot HV71:n paidassa.

Sibir ei ole viime vuosina hätyytellyt idän kärkipaikkoja, eikä nimilista nytkään vedä vertoja isommille seuroille. Martemjanov sai kuitenkin taannoin piskuisen Amurin hyvään lentoon, joten mahdollisuuksia yllätyksiin on olemassa.

 • Sisään: Denis Golubev (h, Amur), Vjtatsheslav Litovtshenko (h, Avtomobilist), Anton Wedin (h, HV71), Denis Bodrov (h, Traktor), Valentin Pjanov (h, Amur), Vadim Kudako (p, Severstal).
 • Ulos: Vjatsheslav Ushenin (h, ei vielä uutta seuraa), Vladislav Ushenin (h, ei vielä uutta seuraa), Mikael Ruohomaa (h, ei vielä uutta seuraa), Juuso Puustinen (h, ei vielä uutta seuraa), Jaroslav Habarov (p, ei vielä uutta seuraa), Stepan Sannikov (h, ei vielä uutta seuraa), Dmitri Sajustov (h, ei vielä uutta seuraa), Danil Romantsev (h, Avtomobilist), Jefim Gurkin (p, Avtomobilist).

Amur Habarovsk:

Idän kymmenes sija jätti paljon hampaankoloon, mutta pudotuspelipaikka on ollut Amurille KHL-aikana muutenkin harvinaista herkkua. Tshekkivahvistuksiin luottava seura jatkaa samalla linjalla, mutta nimiin on tulossa muutoksia.

Zohornan veljekset Tomas ja Hynek poistuivat Habarovskista ja maalivahti Marek Langhamer hakee vastuuta seuraavaksi SM-liigasta ja Ilveksestä. Tshekin liigassa kovia tehoja iskenyt David Tomasek saapuu hyökkäykseen täyttämään Zohornan veljesten saappaita. Puolustajat Dominik Masin ja Michal Jordan jatkavat seurassa.

Pari ulkomaalaispaikkaa on vielä täyttämättä. Toisen kauden päävalmentajalla Vladimir Vorobjovilla on iso työ edessään, että Habarovskissa nähdään ensi keväänä playoff-kiekkoa.

 • Sisään: Nikita Pivtsakin (p, Spartak), Vladimir Galuzin (h, Neftehimik), Andrei Aleksejev (h, Dynamo), Gleb Zirjanov (h, Dinamo Riika), Dmitri Konstantinov (h, Sotshi), Georgi Merkulov (h, Sotshi), David Tomasek (h, Sparta Praha).
 • Ulos: Pavel Turbin (p, Torpedo), Denis Golubev (h, Sibir), Kirill Rasskazov (h, Severstal), Marek Langhamer (m, Ilves), Valentin Pjanov (h, Sibir), Nikita Kamalov (p, Sotshi), Hynek Zohorna (h, Oskarshamn).

Neftehimik Nizhnekamsk:

Päävalmentaja Vjatsheslav Butsajev sai lähteä 11:nteen sijaan idässä päättyneen kauden jälkeen. Uusi luotsi on 50-vuotias Oleg Leontjev, joka saapuu seuraan farmiliiga VHL:stä. Hänen päävalmentajakokemuksensa KHL:ssä rajoittuu lyhyeen pätkään Admiral Vladivostokin peräsimessä.

Neftehimik on parhaimmillaan ollut pudotuspelijoukkue sarjassa ja tätä maalia kohti lähdetään myös nyt menemään. Seurassa hienoja otteita osoittanut Dan Sexton palaa joukkueen riveihin kolmen vuoden tauon jälkeen. Myös Libor Hudacek tekee paluun lyhyen Sveitsin-pätkän jälkeen.

Maalille kiinnitettiin ex-jokeri Frans Tuohimaa, jolle pesti on ensimmäinen KHL:ssä. SM-liigasta haaviin on tarttunut myös Lukko-pakki Lukas Klok. Ulkomaalaispaikat ovat täynnä.

 • Sisään: Jevgeni Mitjakin (h, Avtomobilist), Frans Tuohimaa (m, HIFK), Lukas Klok (p, Lukko), Dan Sexton (h, Avtomobilist), Ronald Knot (p, Liberec), Libor Hudacek (h, Lausanne).
 • Ulos: Arsen Hisamutdinov (h, Avtomobilist), Aleksei Volgin (p, Metallurg), Vladimir Galuzin (h, Amur), Linus Johansson (h, Färjestad).

Kunlun Red Star:

Idän jumbon tilanne uuden kauden alla on vielä monen kysymysmerkin takana. Seura ei ole tiedottanut uudesta päävalmentajasta eikä pelaajista. Pekingin olympialaiset häämöttävät helmikuussa ja tavoitteena lienee saada ryhmään mahdollisimman monta Kiinan passin omaavaa pelaajaa.

 • Sisään: -
 • Ulos: Andrei Bakanov (h, Sotshi), Dmitri Shikin (m, Avtomobilist), Vojtech Mozik (p, Kometa Brno), Vjatsheslav Leshenko (h, ei vielä uutta seuraa), Sergei Monahov (h, ei vielä uutta seuraa), Casey Wellman (h, ei vielä uutta seuraa), Anton Lazarev (h, ei vielä uutta seuraa), Aleksanr Jevsejenkov (p, ei vielä uutta seuraa), Andrej Sustr (p, ei vielä uutta seuraa), Jake Chelios (p, ei vielä uutta seuraa), Ruslan Pedan (p, ei vielä uutta seuraa), Igor Saprikin (m, ei vielä uutta seuraa).

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021