Avauserän tehokkuudella voittoon - "Ansaitut kaksi pistettä"

Jokerit palasi kotijäälleen pitkän tauon jälkeen, kun vieraaksi saapui Admiral Vladivostok. Helsinkiläiset voittivat joukkueiden edellisen kohtaamisen vajaa kolme viikkoa sitten maalein 4-1 ja myös tänään pisteet irtosivat samoilla lukemilla.

Jokerit - Admiral Vladivostok 4-1 (3-1, 0-0, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Kotijoukkue otti loistavan lähdön keskiviikkoillan otteluun pakottamalla pelin heti ensi minuuteista alkaen vastustajan alueelle, jossa pyörittiin pitkään antamatta Admiralille kiekkoa juuri ollenkaan. Jokereiden paineistus tuotti tulosta ajassa 6:45, kun Nicklas Jensenin napakka laukaus painui Nikita Serebrjakovin jalkojen välistä maaliin. Muutamaa minuuttia myöhemmin kotijoukkueen pelatessa ylivoimaa Admiral karkasi 2-1-hyökkäykseen eikä Janne Juvonen ehtinyt venyä kiekon tielle. 

Helsinkiläiset eivät takaiskusta lannistuneet vaan jatkoivat vahvaa pelaamistaan. Jokereiden paras pistemies Brian O’Neill vei kotijoukkueen toistamiseen johtoon ajassa 12:02 ja vielä erän loppuun ajassa 16:27 Hannes Björninen laukoi ylivoimalla Jokerit 3-1-johtoon O’Neillin nerokkaasta syötöstä. 

Toisessa erässä tunteet kuumenivat ja pleksit paukkuivat. Kotijoukkue oli edelleen askeleen edellä, mutta Admiral painoi kovaa päälle. Toisessa erässä Jokereilla oli hankaluuksia päästä maalipaikoille, mutta omassa päässä puolustuspeli toimi erinomaisesti. Kovasta vauhdista ja väkevästä paineistuksesta huolimatta toinen erä jäi maalittomaksi ja toiselle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen 3-1-johdossa. 

Kolmannen erän avauspuolikkaalla Jokereille tarjoutui kaksi ylivoimamahdollisuutta peräkkäin, lähellä käytiin, mutta maaliverkko ei heilunut. Päätöserässä vierailla oli kova vauhti päällä ja kavennusta haettiin hanakasti, mutta Jokerit jatkoi oman maalinsa puolustamista loistavasti. Illan loppulukemat naulasi Julius Junttila, joka kävi ottelussa useasti lähellä kauden avausmaaliaan. Se syntyi lopulta aivan ottelun viime hetkillä ajassa 59:10. Näin ollen Jokerit vei nimiinsä myös kauden toisen kohtaamisen Admiralia vastaan lukemin 4-1.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa päävalmentaja Lauri Marjamäki antoi ansaitut kehut joukkueelleen. 

-Joukkue oli hyvin valmistautunut, ensimmäinen erä oli kauttaaltaan hyvä meiltä. Toinen erä oli meiltä selkeästi heikoin, luultiin että päästään helpolla, mutta sitten juteltiin erätauolla ja kolmas erä oli meiltä jämäkkää touhua, hän summasi. 

-Monesti, kun ollaan pitkään pelattu vieraissa, niin ensimmäinen kotipeli on vaikea, mutta tänään hoidettiin alku hyvin ja loppu hyvin, sitä kautta ansaitut kaksi pistettä, Marjamäki kommentoi.

Jokereille avautui tänään rutkasti ylivoimaa, joka pyöri vaarallisesti, mutta sai aikaan vain yhden osuman. 

-Siinä varmasti näkyy se, että olemme olleet kymmenen päivää erillään ja harjoittelu on jäänyt vähälle maajoukkuetauon takia. Varmasti se näkyy ylivoimassa, että ei ole ihan ajoitukset ja syötöt kohdallaan, mutta uskon, että kunhan saamme harjoiteltua, niin saamme sen toimimaan kun seuraava tiukka jakso alkaa, Marjamäki analysoi.

-Ensimmäiset kymmenen minuuttia olivat parastamme, Ensimmäisessä erässä 1+2 tehopisteet tehnyt Brian O’Neill kommentoi ottelun jälkeen. 

-Sen jälkeen oli paljon yli- ja alivoimaa, molemmilla joukkueilla tuntui olevan hankaluuksia saada viisikkopeli toimimaan sen jälkeen, hän jatkoi. 

Ottelun taklaukset jakautuivat vieraiden eduksi selkeästi 28-6 ja O’Neillillä oli selkeä näkemys siihen, mistä se johtui. 

-He ovat juuri tehneet muutoksia valmennustiimiinsä, aina kun niin tapahtuu joukkue pelaa kovaa ensimmäiset pelit uuden valmentajan kanssa. Se näkyi tänään, he olivat todella fyysisiä, O’Neill analysoi. 

-Olen todella iloinen, että pelaamme kotona lauantaina. Emme ole pelanneet täällä pitkään aikaan, ja olemme kuitenkin pelanneet hyvin kotona, joten mitä enemmän pelaamme täällä sen parempi.

Lauantaina Jokereiden vieraaksi Hartwall Arenalle saapuu Spartak Moskova. Ottelu pyörähtää käyntiin tuttuun aikaan kello 16.00. 

Teksti: Elisa Kivelä

Kirjoittaja on Laajasalon Opiston urheilutoimittajaopiskelija, joka on työharjoittelussa Jokereissa.