Avangardin vahva alku riitti voittoon

Kuvat: SKA.ru

Jokerit koki tylyn 0-4-tappion Avangard Omskille Pietarin-turnauksen avauksessa torstaina. Siperilaisryhmä meni ensimmäisessä erässä 2-0-johtoon ja piti sen jälkeenkin Jokerit kurissa.

Päävalmentaja Lauri Marjamäen kommentit ottelusta:

Jokereiden alut aiemmissa harjoituskauden otteluissa olivat olleet vahvoja, mutta nyt joukkue ei päässyt samanlaiseen lentoon. Avangard tuli porteista huomattavasti sähäkämmin ja laukoi jo ensimmäisessä erässä selkeästi enemmän.

Puolustaja Maksim Berezin ja hyökkääjä Artjom Manukjan yllättivät Juho Ratilaisen ensimmäisen 20-minuuttisen aikana, eikä Jokerit saanut koneitaan käyntiin kunnolla missään vaiheessa peliä. Syötöt karkailivat ja meno oli muutenkin tahmeaa, kuten se saattaa hyvin olla harjoituskauden aikana.

Positiivisinta helsinkiläisten pelissä oli alivoima, joka ei päästänyt ainuttakaan takaiskua. Kolmannessa erässä kestettiin jopa puolentoista minuutin kahden miehen vajaatilannekin. Myös Jokereiden paras maalipaikka syntyi alivoimalla, kun Mika Niemi karkasi läpiajoon toisessa erässä. Viimeistely kuitenkin jäi piippuun.

Maalipaikkoja Jokerit ei pystynyt kovin paljon luomaan torstaina, vaikka peli hieman paranikin heikon alun jälkeen. Kolmannessa erässä kuparinen olisi voinut rikkoutua, mutta tällä kertaa niin ei käynyt. Avangard iski vielä kahdesti ja otti vakuuttavan voiton.

Jokerit jatkaa turnausta perjantaina jo klo 11.00 alkavassa pelissä Severstalia vastaan.

Avangard Omsk – Jokerit 4-0 (2-0, 0-0, 2-0)
06.50 Maksim Berezin 1-0
18.34 Artjom Manukjan (Berezin) 2-0
41.18 Manukjan 3-0
59.04 Johan Sundström 4-0

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020