Avangard iski jatkoajalla – ”Tämä olisi pitänyt pystyä voittamaan”

Jokerit koki 2-3-jatkoaikatappion itäisen konferenssin kakkosta Avangard Omskia vastaan maanantai-iltana Moskovan alueen Balashihassa. Helsinkiläiset johtivat peliä kahdesti, mutta joutuivat lopulta nöyrtymään.

Avangard Omsk - Jokerit ja. 3-2 (0-1, 2-1, 0-0, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit oli avauserässä kuskin paikalla ja vei laukaukset kohti maalia 10-5. Myös verkko heilui, kun Max Wärn survoi maalin edestä illan ensimmäisen osuman Mika Niemen laukauksen jälkeen. Wärnille osuma oli kauden toinen.

Toisessa erässä romuluinen hyökkääjä osui toistamiseen, kun Sami Lepistö tarjoili hänelle namupaikan. Maali vei Jokerit 2-1-johtoon, mutta Avangard tuli tasoihin ennen erän loppua. Jokerit oli edelleen hallitsevampi osapuoli, vaikka peli tasoittuikin ensimmäisestä erästä.

Wärn pelasi samassa ketjussa Niemen ja viikonloppuna maajoukkuedebyyttinsä tehneen Henri Ikosen kanssa. Suoraviivainen peli näkyi tehokkuutena tulostaululla.

-Henkka ja Mika olivat tänään pelipäällä, ja Henkasta oikein näki, että hän oli saanut uutta virtaa maajoukkueesta. Meillä oli selkeät roolit ja tavoitteet peliin: vetoja ja miestä maalille, sieltä ne maalitkin tulevat. Ihan hyvin onnistuttiin, Wärn antoi kiitosta ketjukavereilleen.

Kolmannessa erässä ei osumia nähty, kun molemmat maalivahdit esittivät muutaman huippupelastuksen. Ensin Ryan Zapolski venytti jokerimaalilla patjansa Ilja Mihejevin vedon tielle ja aivan erän lopussa Igor Bobkov nollasi toisessa päässä Jesse Joensuun avopaikassa.

Jatkoajalla Jokerit ei onnistunut hyödyntämään kiekonhallintaansa ja kotijoukkue iski ensimmäisestä paikastaan. Denis Zernov lakaisi kiekon verkkoon Jevgeni Medvedevin esityön jälkeen ja itäisessä konferenssissa toisena oleva Avangard pääsi juhlimaan voittoa.

-Koko jengillä oli hyvä energia ensimmäiset 40 minuuttia, mutta viimeisessä erässä ei saatu lyötyä naulaa arkkuun. Paikkoja oli tänään riittävästi ja meidän olisi pitänyt pystyä matsi voittamaan. Harmittava tappio, mutta näin käy välillä, Wärn pureskeli.

Jokereiden kannalta erikoistilanteet olivat maanantaina heikoissa kantimissa, sillä kotijoukkue osui kerran kolmen ylivoimapelinsä aikana, kun taas helsinkiläiset jäivät nollille omissa ylivoimatilaisuuksissaan. Jokereiden ylivoimapeli ei ole viime viikkoina ollut alkukauden veroisessa vireessä.

-Kyllä pelaajat kovasti yrittävät, mutta tänään ei tulosta tullut. Alkukaudesta tuntui, että teimme jokaisesta ylivoimasta maalin, kun taas nyt on tehty parinkymmenen pelin aikana kolme, päävalmentaja Lauri Marjamäki laskeskeli.

-Ihan samaan tehokkuuteen emme ole yltäneet kuin alkukaudesta. Pitkässä juoksussa se menee joskus näin. Otetaan ylös asiat, joita on tehty hyvin ja joita pitää parantaa. Huominen peli tulee nopeasti eteen, hän jatkoi.

Helsinkiläiset jatkavat läntisen konferenssin kolmannella sijalla. Neljän ottelun viikon toinen koitos pelataan tiistaina Spartak Moskovaa vastaan. Kotona Jokerit esiintyy torstaina sarjakärki TsSKA Moskovaa ja lauantaina Dinamo Riikaa vastaan.

-Kauden loputtua jokainen piste on tärkeä. Otetaan tämäkin mukaan ja katsotaan, monta saadaan huomenna, Wärn summasi.

-Laitetaan uutta matoa koukkuun ja lähdetään uudella energialla siihen peliin. Ihan hauska itse asiassa päästä heti uudestaan pelaamaan, niin ei tarvitse tätä isommin miettiä. Lähdetään kirkkaalla mielellä siihen hakemaan voittoa, hyökkääjä päätti.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019