Ässät kaatui tiukassa taistossa – harjoituskaudelta vain voittoja

Jokerit kukisti Ässät lukemin 2-1 tiukassa keskiviikkoillan taistossa Porissa. Hannes Björninen ja Niko Mikkola iskivät osumat runkosarjan kenraaliharjoituksessa.

Päävalmentaja Lauri Marjamäen kommentit ottelusta:

Tiukka harjoituskausi tuli pelien puolesta päätökseen legendaarissa Isomäki Areenassa, jonne oli saapunut ilahduttavasti yli 1000 katsojaa. Myös Helsingistä oli jokerikannattajia matkannut paljon paikalle ja tunnelma katsomossa olikin mainio läpi illan.

Jokerit meni johtoon avauskympillä, kun Hannes Björninen ohjasi Philip Holmin siniviivalaukauksen verkkoon. Toisessa erässä maalinteon makuun pääsi ensimmäisen osumansa jokeripaidassa iskenyt puolustaja Niko Mikkola. Hän päätti ylivoimahyökkäyksen varmaan viimeistelyyn. Kumpaankin Jokereiden maaliin syöttöpisteen kirjautti Julius Junttila.

Päätöserässä Ässät löysi kirivaihteen ja sai nuorella joukkueellaan vieraat ahtaalle. Samuli Aaltonen sivalsi kavennuksen erän puolivälissä, mutta rinnalle patapaidat eivät päässeet. Lopussa oli muutama tiukka tilanne helsinkiläisten maalilla, mutta Janne Juvonen kuittasi voiton 19 torjunnalla.

Varsinaisen peliajan jälkeen pelattiin vielä jatkoaika kolmella kolmea vastaan. Jokerit ratkaisi kamppailun ylivoimalla, kun Marko Anttilaa oli ensin rikottu puolittaisessa läpiajossa. Holm iski jatkoaikamaalin Jordan Schroederin ja Brian O’Neillin syötöistä.

Jokerit voitti harjoituskaudella kaikki viisi otteluaan. Testi on pari astetta kovempi runkosarjan avauksessa, joka on edessä ensi viikon torstaina Kazanissa.

Ässät – Jokerit 1-2 (0-1, 0-1, 1-0)
07.31 Hannes Björninen (Philip Holm, Julius Junttila) 0-1
28.41 Niko Mikkola (Junttila, Marko Anttila) 0-2
49.48 Samuli Aaltonen (Aleksi Matinmikko) 1-2

Maalivahtien torjunnat:
Konstantin Volkov Ä 10+8+2=20
Janne Juvonen J 3+11+5=19