Areenalle jääkiekkomaailman tarkin mediakuutio

Hartwall-areena sai jääkiekon MM-kisojen alla merkittävän uudistuksen, kun hallin vanha jumbo korvattiin uudella huipputeknologian mediakuutiolla. Trend LED Screen -mediakuutio on tiettävästi tähän mennessä maailman tarkin jääkiekkoareenoille asennettu mediakuutio.

Hartwall-areena sai jääkiekon MM-kisojen alla merkittävän uudistuksen, kun hallin vanha jumbo korvattiin uudella huipputeknologian mediakuutiolla. Trend LED Screen -mediakuutio on tiettävästi tähän mennessä maailman tarkin jääkiekkoareenoille asennettu mediakuutio.

-Areenalla vieraileva yleisö ansaitsi uuden, huipputeknologiaa olevan mediakuution. Kehitys on mennyt eteenpäin viime vuosina hurjaa vauhtia, joten oli aika siirtyä tähän päivään ja hieman tulevaisuuteenkin, sanoo Helsinki Halli Oy:n toimitusjohtaja Keijo Säilynoja.

-Uusi mediakuutio edustaa nykypäivän parasta teknologiaa. Vaikka tällä saralla mennäänkin kovaa vauhtia eteenpäin, olemme varmoja, että uusi kuutio palvelee yleisöä useita vuosia.

Uuden mediakuution pikselitarkkuus on 4,8 mm. Se on merkittävästi parempi kuin vanhan jumbon, jonka näytöt uusittiin muutamia vuosia sitten. Vanhoissa näytöissä pikselitarkkuus oli 16 mm. Tarkempaa kuin 4,8 ei tällä hetkellä löydy edes NHL:stä, sillä maailman kovimman kiekkoliigan parhaiden mediakuutioiden näytöt yltävät pikselitarkkuudeltaan lukemaan 5,0 mm.

Uudessa mediakuutiossa ei analogisia pintoja enää ole, vaan kuutio koostuu neljästä noin 27 neliömetrin LED-näytöstä, joiden yläreunoihin istutetaan ottelun tulospalvelu. Näytöt tarjoavat lähes kuusi metriä leveän HD-kuvan ja laajan katselukulman. Nämä yhdistettynä tarkkaan pikselitiheyteen tarkoittavat sitä, että esimerkiksi hidastuksissa ja uusinnoissa kiekko näkyy katsojalle todella hyvin. Merkittävää on myös korkea virkistystaajuus eli näytön päivittyminen.

Jokaisen sivun näyttö on resoluutioltaan 1200x960 pikseliä. Tulospalvelun ja ottelutapahtumasta tarjottavan videokuvan lisäksi näyttö sisältää alareunassa olevan sähköisen mainosbanneripaikan. Kaiken kaikkiaan neljässä näytössä on 320 LED-moduulia, joten yksittäisen sivun näytön muodostaa 80 moduulia.

Uusi mediakuutio saapui Areenalle pari viikkoa ennen MM-kisojen alkua. Kaiken kaikkiaan käyttöönotto kesti viikon verran, kun huomioon piti ottaa esimerkiksi Areenan kaiutintarpeet ja kuution rakenteiden valmistaminen.

Helsinki Halli Oy on tilannut mediakuution Trend Channel Oy:ltä, joka on esitystekniikan ratkaisuihin erikoistunut suomalainen yritys. Molemmat osapuolet ovat äärimmäisen tyytyväisiä Hartwall-areenan uuden mediakuution tilaukseen, toimitukseen ja asennukseen liittyvässä kokonaisuudessa.

-Kaikki sujui todella hyvin ja täytyy sanoa, että uusi mediakuutio täyttää kaikki nykyajan vaatimukset ja enemmänkin. Katsojat pääsevät ihastelemaan sitä alkavissa MM-kisoissa, ensi kaudella Jokereiden otteluissa sekä luonnollisesti myös muissa Areenan tapahtumissa, sanoo Säilynoja.