Anttilalla juhlaottelu – tässä keskiviikon kokoonpano

Marko Anttila pelaa 300. runkosarjaottelun KHL:ssä, kun Jokerit kohtaa keskiviikon vieraskamppailussaan Barys Nur-Sultanin. Helsinkiläisten maalilla torjuu Anders Lindbäck, kokoonpanoon palaavat Alex Grant, Markus Hännikäinen ja Veli-Matti Savinainen.

Anttila, 36, debytoi KHL:ssä jo kaudella 2013-14 Metallurg Novokuznetskissa ja pelasi seurassa 16 kamppailua. Kaudeksi 2016-17 hän siirtyi Jokereihin, jossa on pelannut siitä asti. Tällä ja viime kaudella joukkueen kapteenina toiminut hyökkääjä on tehnyt 299 KHL-runkosarjapelissä 50+40=90 tehopistettä.

Jokerit lähtee tämän päivän otteluun viiden pelin pisteputkessa. Kahdesta edellisestä kamppailusta on tullut voitto, kun ensin kaatui Admiral ja maanantaina Sibir. Jokerit on läntisessä konferenssissa toisena kahden pisteen päässä SKA Pietarista.

Keskiviikon kokoonpanoon tulee useita muutoksia. Lindbäck palaa maalille kaksi edellistä ottelua torjuneen Janne Juvosen tilalle. Grant hyppää puolustukseen, Markus Hännikäinen ja Veli-Matti Savinainen hyökkäykseen. Philip Holm on sivussa loukkaantumisen vuoksi ja menee Helsingissä jatkotutkimuksiin.

Vastustaja Barysilla on ollut viime viikkoina ongelmia loukkaantumisten kanssa. Viime otteluissa Vladivostokissa ja Habarovskissa kokoonpanossa oli vain 11 hyökkääjää, kun esimerkiksi Cody Kunyk ja Matt Frattin olivat sivussa vammojen vuoksi. Myöskään puolustaja Joe Morrow ei pelannut. Tulosta tuli silti, kun Admiral kaatui 4-1 ja Amur 1-0.

Jokerit ja Barys kohtasivat 18.9. Helsingissä, jossa punakeltaiset ottivat 3-2-voiton rankkarikilpailun jälkeen. Nicklas Jensen viimeisteli molemmat osumat varsinaisella peliajalla ja Barysilta vuorostaan osuivat Nikita Mihailis ja Frattin. Voittomaalikilpailussa Janne Juvonen oli ohittamaton.

Viime kaudella Nur-Sultanissa pelatusta ottelusta muodostui yksi KHL-ajan ikimuistoisimmista. Jokerit oli kolmannessa erässä jo 0-4-tappiolla, mutta kampesi uskomattomalla tavalla tasoihin ja vielä jatkoajalla voittoon. Brian O’Neill syötti neljä osumaa, joista viimeinen oli David Sklenickan iskemä ratkaisumaali.

Jokerit ja Barys ovat kohdanneet KHL:ssä 14 kertaa. Voitot ovat kazakstanilaisjoukkueen eduksi 8-6.

Keskiviikon kamppailu käynnistyy klo 15.30 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voit seurata discovery+-palvelun kautta.

Jokereiden kokoonpano:

71 Nicklas Jensen – 10 Jordan Schroeder – 21 Brian O’Neill (A)
6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 81 Iiro Pakarinen
33 Markus Hännikäinen – 11 Kalle Kossila – 77 Teemu Turunen
19 Veli-Matti Savinainen – 42 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (C)

40 Petteri Lindbohm (A) – 51 Alex Grant
28 Otto Leskinen – 90 David Sklenicka
4 Tommi Kivistö – 3 Niklas Friman

39 Anders Lindbäck (30 Janne Juvonen)