Anttila pysyy Jokereissa – ”Motivaatio edelleen kova”

Jokerit ja Marko Anttila ovat sopineet kauden 2021-22 kattavasta jatkosopimuksesta, joka sisältää myös option kaudesta 2022-23. Anttila pelaa Jokereissa nyt viidettä vuottaan ja on toiminut tällä kaudella joukkueen kapteenina.

-Anttila on joukkueelle tärkeä pelaaja niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin. Hän johtaa joukkoja varmalla otteella pukukopissa ja on ollut erinomainen kapteeni Jokereille. Jäällä hän on iso pelaaja joukkueelle täysin kentällisin ja alivoimalla, ja tuo myös hyvin maalintekovoimaa rooliinsa nähden, sanoo Jokereiden GM Jari Kurri.

-Olemme viihtyneet perheenä täällä tosi hyvin. Itse olen nauttinut pelaamisesta tässä joukkueessa ja siinä roolissa, jonka olen saanut. Olen aina halunnut pelata mahdollisimman korkealla tasolla, ja KHL:ssä maailman toiseksi kovimmassa sarjassa olen nauttinut siitä haasteesta, jonka tämä sarja on minulle ja meille joukkueena luonut, Anttila kertoo. 

Anttila, 35, siirtyi Jokereihin kaudeksi 2016-17 Ruotsin SHL:stä. Hyökkääjä on pelannut helsinkiläisseurassa 250 runkosarjaottelua, joissa hän on tehnyt 44+32=76 tehopistettä. Anttila nimettiin joukkueen kapteeniksi täksi kaudeksi toimittuaan sitä ennen yhden vuoden varakapteenina.

Hyökkääjä on viiden seurassa viettämänsä vuoden aikana pystynyt nousemaan pelaajana uudelle tasolle. Ihailtavaa on, että edelleen 35-vuotiaanakin Anttila pyrkii yksityiskohtia ja harjoitteluaan hiomalla löytämään keinoja kehitykseen.

-Kun tulin tänne viisi vuotta sitten, tavoitteena oli vakiinnuttaa paikka ja näyttää, että pystyy pelaamaan KHL:ssä. Kovaa työtä kehitys on tietysti vaatinut, ja itse olen ollut kiinnostunut, miten saa tästä lajiin vähän uniikista kropasta kaiken irti. Mieli on kirkas ja motivaatio kova vieläkin kehittyä, hän sanoo.

Jokereissa viettämiensä vuosien aikana Anttila on noussut myös Suomen maajoukkueen runkopelaajien joukkoon. Hän esiintyi Leijonissa talven 2018 olympialaisissa ja MM-kisoissa keväinä 2018 ja 2019. Jälkimmäisellä kerralla hän toimi Leijonien kapteenina maailmanmestaruuteen päättyneessä turnauksessa. 

Seurajoukkuetasolla Anttila on edustanut urallaan aiemmin SM-liigassa Ilvestä ja TPS:ää, KHL:ssä Metallurg Novokuznetskia ja Ruotsissa Örebrota.