Anttila kiskaisi ratkaisun lopussa – ”Jaksettiin uskoa”

Jokerit avasi neljän pelin vieraskiertueen komeasti Avtomobilistia vastaan ottamalla 3-2-voiton Jekaterinburgissa. Marko Anttila iski voittomaalin kolmannen erän päätöshetkillä

Jokerit – Avtomobilist 3-2 (0-0, 2-1, 1-1) (Tilastot KHL.ru)

Vielä ensimmäisessä erässä maaleja ei nähty, mutta toisen alussa Jokerit otti johdon David Sklenickan osumalla. Avtomobilist kuittasi tasoituksen nopeasti ylivoimalla, muttei enää tämän jälkeen erikoistilanteissaan juhlinut. Alex Grant taas iski vastahyökkäyksestä Jokerit jälleen johtoon heti tasoituksen jälkeen. Sklenickalle osuma oli kauden viides ja Grantille neljäs.

Kolmannessa erässä Grantilla oli epäonnea, kun Pavel Datsjukin maalille nostama kiekko meni hänen kauttaan sisään. Jokerit ei kuitenkaan jäänyt tilannetta harmittelemaan, vaan pelasi vahvan toisen puoliskon. Ylivoimalla tulosta ei saatu aikaan, mutta neljä minuuttia ennen päätössummeria Marko Anttila sivalsi kauden kuudennella maalillaan Jokerit edelle.

Maalin johto piti loppuun asti. Janis Kalnins oli jälleen kerran rauhallinen ja varmaotteinen tolppien välissä voiton takuumiehenä. Torjuntoja latvialaiselle kertyi lopulta 26 ja voitto oli hänelle kauden 12:s.

-Tulimme erittäin hyvin peliin, mutta toisessa erässä jäi parannettavaa, vaikka teimme kaksi maalia. Kolmas erä oli taas hyvä, vaikka tulikin oma maali. Silti jaksettiin uskoa ja tehtiin tärkeä voittomaali. Hieno kotivoitto täällä Jekaterinburgissa, päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi.

Markus Hännikäinen pelasi ensimmäisen KHL-ottelunsa ja palasi jokeripaitaan liki seitsemän vuoden tauon jälkeen. Hyökkääjän edellinen ottelu oli viime maaliskuulta AHL:stä, mutta pitkästä breikistä huolimatta peli sujui heti mallikkaasti Anttilan ja Antti Pihlströmin rinnalla.

-Oli tärkeää saatiin vihdoin ja viimein Hännikäinen takaisin. Ensimmäiseksi peliksi ihan ehjä suoritus, koska ei varmasti ole helppoa tulla noin pitkältä tauolta takaisin. Hänestä on meille vielä paljon hyötyä, Marjamäki totesi.

Anders Lindbäckin ollessa loukkaantuneena Janis Kalninsille on luvassa paljon minuutteja. Venäläismediaa kiinnosti ottelun jälkeen, onko Samuel Jukurille tulossa vastuuta seuraavissa peleissä.

-Voi olla, että jossain vaiheessa tulee. Katsotaan sitä rauhassa päivä kerrallaan, Marjamäki vastasi.

Jokerit ja Avtomobilist kohtaavat Jekaterinburgissa uudelleen heti maanantaina. Ottelu alkaa klo 16.00 Suomen aikaa.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021