Anttila on Jokereiden uusi kapteeni, Joensuu ja O’Neill varakapteenit

Marko Anttila on nimetty Jokereiden uudeksi kapteeniksi. Joukkueen varakapteeneina toimivat Jesse Joensuu ja Brian O’Neill. Koko kolmikko on pelannut Jokereissa jo useamman vuoden.

Anttilalle, 35, alkava kausi on viides jokeripaidassa, samoin O’Neillille, 32, ja Joensuulle, 32, jo kuudes. Yhteensä he ovat pelanneet helsinkiläisseurassa 697 KHL:n runkosarjaottelua ja 86 playoff-peliä.

Anttila toimi viime kaudella Jokereiden varakapteenina ja voitti keväällä 2019 MM-kultaa Leijonien kapteenina.

-Anttilalla on vahvat johtajaominaisuudet niin jäällä kuin sen ulkopuolella. Hän antaa aina kaikkensa, oli kyse sitten harjoituksista tai peleistä, ja tekee töitä yhteisen hyvän eteen. Joukkueen menestys on hänelle tärkeintä, kertoo Jokereiden puheenjohtaja ja GM Jari Kurri.

-Koko kapteenikolmikko koostuu pitkän linjan jokeripelaajista, jotka tuntevat seuran arvot ja joiden päivittäinen tekeminen on niin korkealla tasolla, että he ansaitsevat joukkueen luottamuksen, jatkaa puolestaan päävalmentaja Lauri Marjamäki.

-On suuri kunnia saada olla Jokereiden kapteeni. Tehtävä tuo mukanaan vastuun, jota on hienoa kantaa ylpeydellä. Yritän olla oma itseni ja nauttia, Anttila sanoo.

-Paljon olen oppinut tänä aikana, jonka olen Jokereissa ollut. Sarja on vaativa ja siinä on pidettävä itsestä ja toisista huolta. Omalla kohdalla henkistä kasvua on varmasti tapahtunut. Uskon myös, että olen pystynyt pelaamaan urani parasta jääkiekkoa täällä ja toivottavasti pystyn vieläkin parantamaan, hän jatkaa. 

KHL:ssä Jokereiden kapteeneina ovat ennen Anttilaa toimineet Niko Kapanen (2014-16) ja Peter Regin (2016-2020).