Anttila jatkaa kapteenina - "Meillä on tosi paljon johtajuutta"

Marko Anttila jatkaa Jokereiden kapteenina myös kaudella 2021-22. Varakapteeneina toimivat Brian O’Neill ja Petteri Lindbohm, joiden lisäksi kapteenistoon on nimetty Nicklas Jensen ja Iiro Pakarinen.

Anttila, 36, aloittaa kuudennen kautensa Jokereissa. Hyökkääjä on tehnyt KHL:n runkosarjassa 264 ottelussa helsinkiläisseuran riveissä 45+34=79 tehopistettä. Anttila toimi Jokereiden kapteenina myös viime kaudella ja on johdattanut Leijonat vastaavassa roolissa MM-kultaan 2019 ja -hopeaan 2021.

-Tämä on iso kunnia ja pyrin olemaan luottamuksen arvoinen. Viime kausi opetti paljon toimintatavoista ja ihmisten johtamisesta. Oli paljon muuttuvia tilanteita ja kärsivällisyyttä vaadittiin. Ehkä siitä jäi se positiivinen jälki, että on varmasti kehittynyt taas ihmisenä, Anttila kertoo. 

-Meillä on tiivis joukkue kasassa jo nyt ja sitä yritetään saada vielä tiiviimmäksi. Ryhmässä on paljon johtajuutta, eikä tämä ole yhden tai kolmen miehen show. Jokainen tässä kopissa tuo oman persoonansa ja johtajuutensa peliin päivittäin, Anttila jatkaa.

O’Neill, 33, aloittaa Anttilan tavoin kuudennen kautensa Jokereissa. Hän on helsinkiläisseuran KHL-ajan paras pistemies 270 ottelun tehoilla 74+152=226. Kevään 2019 maailmanmestari Lindbohm, 27, taas teki paluun Jokereihin seitsemän vuoden tauon jälkeen täksi kaudeksi. Tanskalaishyökkääjä Jensen, 28, on edustanut helsinkiläisseuraa kaudesta 2017-18 lähtien ja Pakarinen, 29, viime kaudesta.

-Täytyy rehellisesti sanoa, että meillä on tosi paljon johtajuutta ja tykkään tosi paljon tästä joukkueesta. Siellä on monia pelaajia, jotka ovat olleet omien joukkueidensa kapteeneita, päävalmentaja Lauri Marjamäki kertoo.

-Nämä viisi pelaajaa pystyvät huolehtimaan kopista ja sisäisestä vaatimustasostamme. Tärkeintä on omalla esimerkillä johtaminen. He ovat myös pelillisten rooliensa puolesta meille isoja pelaajia. Joukkue ensin -ajattelu on näillä kavereilla aina päällimmäisenä mielessä, Marjamäki painottaa.

Jokerit pelaa ensimmäiset harjoituskauden ottelunsa Imatralla torstaina ja perjantaina. Vastaan asettuvat Krefeld Pinguine ja Mikkelin Jukurit.