Anttila ja Grant takaisin kehissä – tässä perjantain kokoonpano

Kapteeni Marko Anttila ja Alex Grant palaavat kokoonpanoon, kun Jokerit kohtaa Salavat Julajev Ufan vieraskaukalossa tänään perjantaina. Myös Teemu Turunen on jälleen mukana yhden ottelun tauon jälkeen.

Kolmen ottelun vieraskiertue tulee päätökseensä Ufassa, jossa helsinkiläiset lähtevät katkaisemaan kahdessa edellisessä pelissä tullut tappiokierrettä. Erityisesti keskiviikon esitys Avtomobilistia vastaan jätti paljon toivomisen varaa ja nyt joukkueella on mahdollisuus pestä kasvot niin ikään vaikeassa vieraskaukalossa.

Jokerit on tappioista huolimatta edelleen läntisen konferenssin piikkipaikalla. Tänään kokoonpanoon palaavat Marko Anttila ja Alex Grant, jotka ovat olleet pari viikkoa sivussa loukkaantumisten takia. Myös Teemu Turunen on jälleen pelikunnossa huilattuaan keskiviikkona. Ainoa loukkaantumislistalla oleva pelaaja on Henrik Haapala, jonka paluu ajoittuu helmikuulle.

Valmennusjohto on hieman sekoittanut hyökkäysketjuja, sillä ainoastaan Turusen, Markus Hännikäisen ja Kalle Kossilan kolmikko on pelannut pidempään yhdessä. Anttila toki palaa tutulle paikalleen Hannes Björnisen rinnalle. Maalilla pelaa Anders Lindbäck.

Salavat Julajev on itäisessä konferenssissa kolmantena ja voitti edellisen ottelunsa tiistaina HK Sotshin vieraana 3-0. Teemu Hartikainen iski tehot 1+1 ja tolppien välissä Juha Metsola torjui nollapelin eteen 27 kertaa.

Jokerit ja Salavat Julajev ovat kohdanneet KHL:ssä seitsemän viime kauden aikana 14 kertaa. Voitot ovat helsinkiläisten eduksi 10-4. Viime kaudella Jokerit oli kotonaan parempi luvuin 3-1 ja vieraissa 3-0.

Perjantain huippuottelu alkaa klo 17.00 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voit seurata discovery+-palvelun kautta.

Jokereiden kokoonpano:

71 Nicklas Jensen – 21 Brian O’Neill (A) – 81 Iiro Pakarinen
19 Veli-Matti Savinainen – 37 John Norman – 10 Jordan Schroeder
33 Markus Hännikäinen – 11 Kalle Kossila – 77 Teemu Turunen
6 Jesse Joensuu – 42 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (C)

40 Petteri Lindbohm (A) – 52 Philip Holm
90 David Sklenicka – 51 Alex Grant
4 Tommi Kivistö – 3 Niklas Friman

39 Anders Lindbäck (30 Janne Juvonen)