Amur vaikea voitettava pienessä kotikaukalossaan

Amurin ykkösvahti Jevgeni Alikin on noussut mainioksi torjujaksi KHL:ssä. Kuva: KHL

Amur Habarovsk on kahtena viime kautena kukistanut Jokerit NHL-mittaisessa kotikaukalossaan 7000 kilometrin päässä Helsingistä. Vaikeaa peliä on syytä odottaa myös torstaina, kun kiekko putoaa jäähän klo 12.00 Suomen aikaa.

Amur majailee itäisessä konferenssissa kymmenentenä ennen keskiviikkoillan otteluita. Saldo on 23 pelistä 19 pistettä. Joukkue on tasapisteissä seitsemäntenä olevan Neftehimikin kanssa, joten yksikin voitto ja tappio heilauttavat voimasuhteita puoleen ja toiseen.

Erityisesti kotikaukalossaan Amur on haastava vastustaja kelle tahansa, erityisesti läntisen konferenssin ryhmille, jotka joutuvat tekemään pitkän matkan Venäjän Kaukoitään. Kotonaan Amur on tällä kaudella ottanut 11 pelistä viisi voittoa, mutta vieraissa jälki on ollut vaisumpaa: vain kaksi voittoa.

Vitjazia kahdella viime kaudella luotsannut Mihail Kravets siirtyi täksi kaudeksi Amurin valmennustiimiin ja nousi päävalmentajaksi syyskuun lopussa Vladimir Vorobjovin tilalle. Kravets tunnetaan kiivaasta luonteestaan ja hän on ottanut verbaalisesti yhteen myös jokeriluotsi Lauri Marjamäen kanssa viime kausina.

Maalivahtiosastolla ykkösnimenä jatkaa 180-senttinen Jevgeni Alikin, joka on edustanut seuraa jo seitsemällä kaudella. Hänestä on kehkeytynyt mainio KHL-torjuja, eikä Pelicansista saapuneelle Patrik Bartosakille ole kertynyt vastuuta kuin neljässä ottelussa. Alikin lienee tolppien välissä myös torstain ottelussa Jokereita vastaan.

Amurin pelaajavahvistukset ovat viime vuosina olleet tshekkejä eikä tämä kausi tee poikkeusta. Bartosakin lisäksi joukkueessa nähdään puolustaja Michal Jordan sekä ensimmäistä KHL-kauttaan pelaavat hyökkääjät David Tomasek ja Radan Lenc. Heistä Tomasek muistetaan kausilta 2018-20 JYPin paidasta. Jordan ja Aleksei Volgin pelaavat reippaasti eniten Amurin kaikista kenttäpelaajista.

Maalinteko-ongelmista kärsineen joukkueen paras pistemies on 21 pelissä tehot 6+8=14 takonut Aleksandr Gorshkov. Hän on myös ryhmän ahnain maalintekijä. Puolustaja Volgin on ehtinyt pelata vasta kahdeksan ottelua ja tehnyt niissä mukavat 1+5=6 pistettä.

Amurille torstain ottelu on jo neljäs peräkkäinen kotikaukalossa. Ensimmäisessä tuli tappio Admiralille, toisessa komea 3-0-voitto Dinamo Minskistä ja tiistaina niukka 3-4-rankkaritappio TsSKA:lle. Tulokset kertovat tiikeripaitojen iskukyvystä Platinum Arenan kapeassa kaukalossa.

Jokerit on hävinnyt kahdella viime vierailullaan Habarovskissa pelit lukemin 1-4, joten parannettavaa riittää roimasti torstaille. Normaalioloissa Platinum Arena olisi liki täynnä, mutta nykyrajoitusten mukaan halliin voidaan ottaa 1000 katsojaa.

Torstain ottelu alkaa klo 12.00 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voit seurata discovery+-palvelun kautta.

Amurin kokoonpano 26.10. TsSKA-pelissä:

93 Danil Faizullin - 10 Vladimir Galuzin - 8 Andrei Aleksejev
61 Aleksandr Gorshkov - 11 Ivan Nikolishin - 17 Vladimir Butuzov
96 David Tomasek - 25 Radan Lenc - 23 Roman Ljubimov
84 Aleksandr Kuznetsov - 24 Aleksandr P. Sharov - 37 Kirill Slepets

73 Dmitri Znaharenko - 45 Artjom Aljajev
63 Aleksei Volgin - 91 Nikita Pivtsakin
47 Mihal Jordan - 53 Ruslan Pedan
78 Roman Bitshkov

18 Jevgeni Alikin (1 Dmitri Lozebnikov)