Amur nipisti voiton rankkareilla - ‘’Tiukka ja tasainen peli’’

Jokerit aloitti kauden pisimmän vieraskiertueen aamupäivän ottelulla Amur Habarovskia vastaan. Tälläkin kerralla Amur tarjosi vierailleen haastetta ja peli oli alusta alkaen tiukkaa vääntöä, joka lopulta kääntyi kotijoukkueen eduksi.

Amur Habarovsk - Jokerit vl. 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Habarovskista löytyy tiedetysti vaikea vieraskaukalo ja jälleen se nähtiin, sillä kotijoukkue painoi alusta alkaen kovaa päälle. Ensimmäinen erä väännettiin läpi tasaisissa merkeissä ja kummallekin joukkueelle avautui muutama maalipaikka, mutta lopulta ensimmäiselle erätauolle lähdettiin maalittomassa tilanteessa. 

-Ensimmäinen erä oli ihan hyvä. Täällä pelit ovat aina tiukkoja. Yritämme pitää pelin yksinkertaisena ja jatkaa hyvää puolustuspeliämme. Haluamme tehdä fiksuja ratkaisuja kiekon kanssa ja mielestäni onnistuimme siinä ensimmäisessä erässä, Nicklas Jensen kommentoi ensimmäistä erää erätaukohaastattelussa. 

Toinen erä lähti liikkeelle hyvin samalla tavalla kuin ensimmäinenkin. Maalipaikoilla ei vielä toisen erän ensimmäisellä puolikkaalakaan mässäilty, mutta vauhti kaukalossa oli edelleen kova. Ajassa 27:14 kotijoukkue onnistui pelaamaan Jokereiden puolustuksen nippuun ja lopulta vieraiden maalilla Anders Lindbäck oli voimaton, kun Vladimir Botuzov vei kotijoukkueen johtoon. Vieraat jahtasivat hanakasti tasoitusosumaa, mutta toiselle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen 1-0-johdossa. 

Jokerit otti väkevän lähdön kolmanteen erään pelaamalla ensin alivoimansa loppuun, jonka jälkeen tasoitusmaalia lähdettiin hakemaan nälkäisesti. Vieraiden osuma roikkui ilmassa erän ensihetkistä alkaen ja kova työ palkittiin vihdoin ajassa 44:15. John Normanin aloitusvoiton jälkeen Niklas Friman täräytti kiekon siniviivasta Jevgeni Alikinin patjan ohi maaliin. Osuma oli Frimanille jo kauden viides. 

Jokereiden tasoitusmaalin jälkeen ottelun tempo otti muutaman pykälän eteenpäin ja kaukaloa sahattiin vimmatusti päästä päähän ja molemmissa päissä maalivahdit tekivät huipputorjuntoja. Vieraat paineistivat varsinaisen peliajan viimeiset minuutit kovaa, mutta maali jäi uupumaan. Varsinainen peliaika päättyi näin ollen lukemissa 1-1 ja ratkaisua jouduttiin hakemaan pidemmän kaavan kautta.

Jatkoajalla meno sen kuin kiihtyi. Molemmissa päissä nähtiin hienoja maalipaikkoja, mutta kumpikin joukkue puolusti oman maalinsa erinomaisesti. Maalia ei jatkoajalla syntynyt kumpaankaan päähän, joten edessä oli voittomaalikilpailu.

Voittomaalikilpailussakin ratkaisua haettiin aina viimeiseen pariin asti, kun neljän kierroksen jälkeen tilanne oli tasan. Amur veti lopulta rankkareilla pidemmän korren ja vei ottelun nimiinsä. Jokereille siis vieraskiertueen ensimmäisestä koitoksesta matkaan yksi piste. 

-Tiukka ja tasainen peli, päävalmentaja Lauri Marjamäki kiteytti ottelun jälkeen. 

-Aloitimme pelin hyvin. Molemmilla joukkueilla oli loistavat mahdollisuudet maalintekoon, mutta kotijoukkue tuntui olevan hieman edellä. Tappiosta huolimatta näin paljon hyvä asioita pelissämme, Marjamäki analysoi. 

-Lähtökohtamme olivat tietenkin hankalat, sillä lensimme eilen pitkän matkan Helsingistä Habarovskiin. Kuten sanoin, aloitimme pelin hyvin, mutta syötöissä ja maalipaikkojen hyödyntämisessä jäi parannettavaa, vaikka pelissämme oli myös todella paljon hyvää, Marjamäki kommentoi. 

Jokerit jatkaa vieraskiertuettaan lauantaina Admiral Vladivostokin vieraana, kun kiekko tippuu jäähän jo kello 10. 

Teksti: Elisa Kivelä

Kirjoittaja on Laajasalon Opiston urheilutoimittajaopiskelija, joka on työharjoittelussa Jokereissa.