Alivoima iso kehityskohta – ”Kukaan meistä ei ole tyytyväinen”

Jokerit palaa kotikaukaloonsa maanantaina, kun vastassa on Neftehimik Nizhnekamsk. Oliver Lauridsen nostaa alivoimapelaamisen tärkeäksi kehityskohdaksi tuleville viikoille.

Joukkue palasi perjantaina aamuyöstä Suomeen pitkältä vieraskiertueelta, Kiinasta ja Venäjän Kaukoidästä. Tuomisina oli neljä tärkeää pistettä ja taistelu läntisen konferenssin kolmannesta sijasta jatkuu tiiviinä alkavalla viikolla.

Parin vapaapäivän jälkeen joukkue palasi harjoituksiin sunnuntaina Hartwall Arenassa. Lauridsen ei tuntenut matkarasitusta enää suuremmin jäntereissään. Suuri syy siihen oli joukkueen eläminen Suomen ajassa myös kaukana idässä.

-On ollut mukava nähdä aurinkoakin nyt parin päivän aikana, Lauridsen naurahti haastattelun alkuun.

-Palautuminen sujuu hyvin, kun on koko ajan elänyt täkäläisessä ajassa. Tällä tavalla pääsee normaaliin unirytmiin nopeasti kiinni paluun jälkeen. Emme tarvitse viikkoa, että tottuisimme aikaeroon, joten olemme valmiita pelaamaan heti maanantaina, hän jatkoi.

-Neljä pistettä oli ihan tyydyttävä tulos, vaikka olisimme tietysti halunneet kaikki kuusi. Pitää muistaa, että se on rankka reissu, eivätkä kaikki jätkät joukkueessa ole tottuneet pelaamaan aikaisin aamulla. Voimme olla suhteellisen tyytyväisiä siihen, miten pelasimme, puolustaja niputti.

Jokerit on tehnyt 49 pelissä 158 maalia, joka on SKA Pietarin jälkeen toiseksi eniten KHL:ssä. Viime peleissä tapetille on kuitenkin noussut yskähdellyt alivoima, joka on joutunut antautumaan viidessä viime pelissä seitsemän kertaa. Amur teki torstaina kolmella yrityksellä yhtä monta osumaa.

-Kukaan meistä alivoimaa pelaavista ei ole tyytyväinen siihen, miten olemme suoriutuneet viime aikoina. Meillä on kuitenkin riittävästi kokemusta ja hyviä alivoimapelaajia saadaksemme asiat takaisin raiteilleen, Lauridsen sanoi.

-On löydettävä keinot, joilla parannamme tekemistämme ja oltava hieman epätoivoisempia ja päättäväisempiä. Mitä pidemmälle kausi etenee, sitä tärkeämmäksi erikoistilanteet muodostuvat ja niillä voitetaan otteluita.

Maanantaina Jokerit palaa normaaliin iltarytmiin, kun kiekko putoaa Hartwall Arenassa jäähän klo 18.30. Neftehimik on arvoituksellinen vastustaja, joka ei ilman suuremman luokan ihmettä enää nouse playoff-taistoon. Helsinkiläiset keskittyvät omaan tekemiseensä.

-Amur-pelissä oli paljon hyvää, vaikka lukemat olivatkin tasaisemmat kuin mitä ne olisivat voineet olla. Lauoimme yli sata kertaa, mikä on aika huikea määrä, Lauridsen mietti.

-Nyt pääsemme takaisin kotijäälle omien faniemme eteen. Olemme siitä todella innoissamme.

Amur-pelin yksi puheenaiheista oli Nicklas Jensenin huikea suoritus voittomaalikilpailussa, kun hän onnistui upeassa harhautuksessa. Harjoituksissa pelaajat ovat tottuneet näkemään Jensenin veivauksen ja Lauridsen oli onnellinen maanmiehensä onnistumisesta ottelussa.

-Ihan uskomaton liike, vaikka olen ehkä hieman kyllästynyt siihen, koska olen nähnyt sen niin monta kertaa. Joka kerta se kuitenkin jaksaa hämmästyttää. En halua edes ajatella, miltä se näyttäisi, jos minä yrittäisin samaa, puolustaja nauroi.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019