Ak Barsin vahva avauserä ratkaisi – ”Meni ylilatauksen puolelle”

Jokerit ei ollut parhaimmillaan avauserässä idän kärkiryhmä Ak Barsia vastaan vieraskaukalossa. Kahdessa jälkimmäisessä tekeminen koheni, mutta helsinkiläiset joutuivat silti poistumaan kaukalosta tappio niskassaan.

Ak Bars Kazan – Jokerit 4-1 (2-0, 0-0, 2-1) (Tilastot KHL.ru)

Ak Bars pelasi väkevästi ensimmäisen 20-minuuttisen ja otti 2-0-johdon. Jokerit oli vaikeuksissa niin kiekolla kuin ilman, mutta rivit saatiin koottua erätauolla. Vielä toisessa erässä ei tulosta tullut, mutta kolmannessa Nicklas Jensen onnistui iskemään kavennuksen eikä tasoituskaan ollut kaukana.

-En tiedä, teimmekö tästä pelistä vähän liian ison. Meni vähän ylilatauksen puolelle. Ensimmäisessä erässä ei tapahtunut oikein mitään ja siihen varmaan tämä peli hävittiin, päävalmentaja Lauri Marjamäki harmitteli.

-Kova peli kahden huippujoukkueen välillä. He ovat olleet vahvassa vireessä ja tiesimme heidän tulevan kovaa alkuun. Emme pelanneet parasta peliämme ja jouduimme takaa-ajajiksi. Toisessa ja kolmannessa erässä olimme ehkä parempi joukkue, muttemme saaneet kurottua eroa umpeen, Jensen vuorostaan kertasi.

Päätöserässä Jokerit jahtasi tasoitusta, mutta kolmisen minuuttia ennen loppua onnistuikin kotijoukkue. Tilanteessa Jenseniltä lyötiin maila kädestä ja lopulta Stephane Da Costa pääsi vapaasti laukomaan 3-1-maalin.

-Siinä hetkessä halusin jäähyn, mutta tämä on jääkiekkoa eikä isku välttämättä ollut tahallinen. Kaikki tapahtui nopeasti. Kolmas maali oli kannaltamme harmillinen asia, Jensen sanoi.

Tanskalainen katkaisi edellisessä pelissä kymmenen kamppailun mittaisen maalittoman putkensa. Hän osui myös Kazanissa tekemällä kauden 12. osumansa. Pitkä maaliton putki on Jensenille harvinaisuus, mutta hän suhtautui asiaan rauhallisesti.

-Totta kai tuntuu hyvältä saada taas onnistumisia. Joskus jääkiekossa tulee tuollaisia jaksoja, vaikka tietysti haluaisin tehdä maaleja koko ajan. Joka ilta ei voi onnistua, mutta on tärkeintä vain yrittää pelata oikealla tavalla. Valitettavasti tänä iltana tulos oli maalista huolimatta huono, hän mietti.

Jensenin osumaan syöttöpisteen saanut Veli-Matti Savinainen puhkaisi samalla sadan tehopisteen rajan KHL:n runkosarjapeleissä. Hän rikkoi rajapyykin 22. suomalaispelaajana. Savinaisen tehot 227 ottelussa ovat 53+47=100.

Jokerit ja Ak Bars kohtaavat uudelleen maanantaina Kazanissa. Ottelu piti pelata alkujaan Helsingissä, mutta jouduttiin siirtämään ja käytännön järjestelyjen takia peli on helpointa pelata Kazanissa.

-Paransimme tänään toiseen ja kolmanteen erään, jolloin tästä tulikin maalin peli. Tänään ei riittänyt, mutta huomenna jatketaan. Kaikki pitää lyödä likoon, Marjamäki painotti.