Ak Bars punnersi voittoon – ”Tappiosta huolimatta pelissä paljon hyvää”

Kauden 2021-22 runkosarjan avaus sujui tuloksen puolesta nihkeästi, mutta KHL:n jättiläisiin lukeutuvaa Ak Barsia vastaan pelissä oli myös positiivisia asioita. Jokerit paransi pelin edetessä ja ennen kaikkea joukkueen ilme oli energinen.

Ak Bars Kazan – Jokerit 3-0 (2-0, 1-0, 0-0) (Tilastot KHL.ru)

-Oli hyvä kuusiviikkoinen pre-season, mutta pelattiin vain viisi peliä eikä päästy pelaamaan (venäläisiä) KHL-joukkeita vastaan. Nyt oli hyvä taas nähdä, missä taso menee, päävalmentaja Lauri Marjamäki summasi.

-Nolla tehtyä maalia ja silloin on vaikea voittaa peliä. Tuntui, että vastustajan maalit tulivat vääriin paikkoihin, mutta näin silti pelissä paljon hyvää. Tiettyjä asioita pitää parantaa kohti lauantaita, Marjamäki jatkoi.

Kolminkertainen KHL-mestari Ak Bars rynnisti porteista kotiavaukseensa juuri sellaisella tavalla kuin saattoi odottaa. Jokerit oli ensimmäiset vaihdot pinteessä ja joutui takaa-ajajaksi, kun Kirill Panjukov punnersi 1-0-osuman seitsemän minuutin pelin jälkeen.

Peli tasoittui maalin jälkeen ja erityisen ilahduttavaa oli estämisten ja roikkumisten suhteen kiristynyt tuomarilinja. Jokerit pääsi avauserässä kahdesti ylivoimalle, mutta erikoistilanteissa koneessa oli vielä ruostetta. Jordan Weal kuittasi alivoimalla Ak Barsin 2-0-johtoon aivan erän lopussa.

Tauon jälkeen Jokerit oli pelin päällä, mutta tulosta joukkue ei avauspelissä saanut aikaan. Igor Bobkov isäntien maalilla torjui 22 kertaa ja oli pari kertaa onnekaskin torjunnoissaan. Helsinkiläisillä ei sen sijaan tuurikaan ollut myötä torstai-iltana Tatarstanissa.

Toisen erän lopussa Ak Bars otti 3-0-johdon Nikita Dinjakin osumalla, eikä Jokerit siitä enää toipunut. Kolmannessa erässä kotijoukkue teki tarvittavan ja piti vieraat poissa maalinedustalta. Joka tapauksessa Jokereiden pelissä näkyi yritystä ja taistelua. Kenttäpelissä mentiin kahdessa jälkimmäisessä erässä punakeltaisten merkeissä.

Vieraskiertueen toinen ottelu pelataan lauantaina Nizhnekamskissa. Peli Neftehimikiä vastaan pyörähtää käyntiin klo 17.00 Suomen aikaa.