Aika jälkeen Mozjakinin – Metallurg porskuttaa sarjakärjessä

Juho Olkinuora on torjunut Metallurgille yhdeksän voittoa 11 pelissä. Kuva: KHL

Metallurg Magnitogorsk teki viime kauden jälkeen ison remontin kokoonpanoonsa kärkipelaajia myöten. Muutokset ovat ainakin alkukaudesta toimineet, sillä joukkue on koko KHL:n kärjessä saapuessaan Helsinkiin torstain otteluun.

Kaksinkertaisen KHL-mestarin viime kausi päättyi konferenssin välierissä, mikä oli luonnollisesti valtava pettymys yhdessä sarjan suurseuroista. Ilja Vorobjov sai jatkaa päävalmentajana, mutta hänen taustatiiminsä lyötiin liki täysin uusiksi. Valmentajiksi remmiin liittyivät kanadalainen Mark French sekä latvialainen Viktors Ignatjevs, joka toimi viime kaudella Vitjazissa.

Pelaajien osalta isoimmat hankinnat tehtiin hyökkäykseen. Venäjän jääkiekkosarjojen kaikkien aikojen pistemies Sergei Mozjakin ilmoitti uskomattoman uransa päättymisestä ja myös ulkomaalaisvahvistuksia poistui seurasta. Kauden alussa tehtiin vielä iso vaihtokauppa Avangardin kanssa, kun sentteri Denis Zernov siirtyi Metallurgiin vaihdossa Nikolai Prohorkiniin.

Metallurgin kanadalaisvärväykset ovat onnistuneet uudessa seurassaan erinomaisesti. AHL:stä naaratut Philippe Maillet ja Josh Currie tuovat vahvaa osaamista keskikaistalle. Heistä Maillet on tehnyt 19 peliin 6+16=22 pistettä, joilla hän on KHL:n pistepörssissä neljäntenä. Eniten maaleja (10) joukkueesta on tehnyt Nikolai Goldobin, joka alkaa vihdoin lunastaa häneen kohdistuneita isoja odotuksia.

Puolustus koostuu kokeneista sarjajyristä, joista eniten vastuuta saavat kapteeni Jegor Jakovlev ja Mihail Pashnin. Tolppien välissä Juho Olkinuora on ollut päävastuussa ja torjunut 11 pelistä peräti yhdeksän voittoa. Hänen torjuntaprosenttinsa 94,6 ja päästettyjen maalien keskiarvonsa 1,67 kuuluvat sarjan parhaimmistoon. Kokenut Vasili Koshetshkin on hänkin esiintynyt jo yhdeksässä pelissä.

Metallurgin peli on toiminut alkukaudesta kuin öljytty kone. Joukkue on jäänyt 19 pelissä ainoastaan kahdesti pisteittä ja voittoja on tullut 17, niistä 15 varsinaisella peliajalla. Maaleja joukkue on paukutellut 74 eli eniten koko sarjassa ja päästänyt omiin 39, joka on toiseksi vähiten KHL:ssä. Alivoimatehokkuus 89,7% on liigan paras ja ylivoimaprosentti 25,7 kolmanneksi paras. Hyvällä syyllä voi sanoa, että kaikki osa-alueet ovat loksahtaneet mukavasti kohdalleen syksyllä.

Metallurgin muhkea 14 pelin voittoputki tuli päätökseensä sunnuntaina, kun Salavat Julajev haki pisteet Magnitogorskista. Tiistaina palattiin jälleen arkeen, kun Dinamo Riika kaatui vieraissa 5-4 voittomaalikilpailun jälkeen.

Jokerit ja Metallurg ovat kohdanneet KHL:ssä 14 kertaa ja voitot on tasattu luvuin 7-7. Viime kaudella Helsingissä ja Magnitogorskissa nähtiin vierasvoitot, kun Hartwall Arenassa lukemat olivat 1-5 ja Arena Metallurgissa 2-5.

Torstain huippuottelu alkaa klo 18.30 ja hallin ovet avataan klo 17.30. Liput matsiin hankint Ticketmasterin verkkosivuilta. Tervetuloa paikan päälle nauttimaan Euroopan parhaasta lätkästä ja kannustamaan Jokerit voittoon!

Metallurgin kokoonpano 19.10. Dinamo Riika -pelissä:

76 Andrei Tshibisov - 6 Josh Currie - 21 Semjon Koshelev
87 Nikolai Goldobin - 16 Denis Zernov - 35 Nikita Korostelev
81 Brendan Leipsic - 61 Philippe Maillet - 15 Anatoli Nikontsev
94 Jegor Korobkin - 12 Arhip Nekolenko - 18 Pavel Akolzin
22 Danila Jurov

44 Jegor Jakovlev - 8 Artjom Zemtshjonok
33 Mihail Pashnin - 72 Artjom Minulin
85 Aleksei Makljukov - 7 Linus Hultström
77 Ilja Nikolajev

50 Artjom Zagidulin (45 Juho Olkinuora)