Ahkera vääntö palkittiin - ‘’Erinomainen peliintulo joukkueelta’’

Tiistain-illan ottelun jälkeen Jokereilla oli paljon todistettavaa, kun viikon toisessa pelissä torstaina vastaan asettui Sibir Novosibirsk. Pleksit paukkuivat ja oman pään peli parani huomattavasti. Pisteet Sibiristä eivät kuitenkaan irronneet helpolla.

Jokerit - Sibir Novosibirsk 4-3 (1-1, 1-2, 2-0) (Tilastot KHL.ru)

Ennen torstai-illan ottelua Jokerit korosti puolustuspelaamisen tärkeyttä ja se näkyi kaukalossa ensimmäisistä minuuteista lähtien. Ensimmäinen erä oli lähes täydellistä kotijoukkueen hallintaa. Helsinkiläiset saivat uurastuksestaan palkinnon ajassa 08:08, kun Marko Anttila laukoi kiekon maaliin komealla laukauksella ohi Anton Krasotkinin. Anttilan osumaan syöttöpisteen sai Janne Juvonen. Kapteenille osuma oli kauden kolmas ja KHL-uran 50:s. Juvoselle syöttöpiste taas oli ensimmäinen tehopiste Jokereissa. 

Erän viimeisillä minuuteilla ajassa 17:59 Sibir onnistui tulemaan tasoihin Aleksandr Sharovin huidottua kiekon nollakulman tuntumasta ohi Juvosen. Ensimmäisen erän laukaukset jakautuivat 12-3 kotijoukkueen eduksi. 

-Erinomainen peliintulo joukkueelta, oltiin todella hyviä ensimmäisessä erässä, päävalmentaja Lauri Marjamäki antoi ansaitut kehut joukkueelleen. 

-Aloitettiin paremmin, kun ollaan aloitettu muutamat edelliset pelit, kapteeni Anttila kommentoi. 

Toisessa erässä Sibir hyödynsi ne muutamat paikat, jotka se sai ja kotijoukkueen peli takkusi hieman. Ottelun puoliväliin mennessä Jokereiden pyörityksestä huolimatta vieraat olivat ottaneet 3-1-johtoaseman kahdella salamamaalilla, joista vastasivat Oleg Li ja toistamiseen osunut Sharov. 

Toisesta erästä meinasi tulla kotijoukkueelle tuskainen, sillä vieraat saivat juuri oikean määrän vauhtia peliinsä maalien myötä, mikä vaikeutti kotijoukkueen peliä. Jokereiden uurastaminen palkittiin kuitenkin aivan erän lopussa, kun Niklas Friman laukoi siniviivalta todellisen pukukoppimaalin ja toi helsinkiläiset maalin päähän ajassa 39:50.

Kolmannen erän alkuun lähdettiin samanlaisella vauhdilla, kun ottelun avauserään ja kotijoukkueen tasoitusmaali syntyi heti erän alkajaisiksi ajassa 42:24. Maalista vastasi Veli-Matti Savinainen, jolle osuma oli kauden toinen ja KHL-uran 60:s.

Jokereille tarjottiin lukuisia mahdollisuuksia mennä ottelussa johtoon, kun helsinkiläiset pelasivat ylivoimaa yli puolet kolmannen erän ensimmäisestä 10-minuuttisesta. Johto-osuma syntyi lopulta Hannes Björnisen mailasta Nicklas Jensenin mielettömästä esityöstä ajassa 51:38. 

Björnisen osuma jäi lopulta ottelun voittomaaliksi ja näin ollen Jokereiden tuskainen tappioputki tuli päätökseensä. 

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa päävalmentaja Marjamäki oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen, vaikka toisessa erässä peli vähän sekosikin. 

-Toisessa erässä ei saatu ylivoimaa kulkemaan ja sitten saatiinkin vettä niskaan pahemman kerran, Marjamäki harmitteli Sibirin kahta nopeaa maalia. 

-Viime aikoina ollaan oltu takaa-ajajina, niin kuin tänäänkin kun olimme kaksi maalia perässä. Mutta kyllä joukkueessa on kova luonne, kun tulimme väkisin voittoon. Tänään oli varmasti aivan ansaittu voitto, Marjamäki kehui omiaan. 

-Hienosti käännettiin peli sitten lopulta, se oli todella tärkeä se Frimanin maali siihen toisen erän loppuun, Anttila kehui ottelun jälkeen. 

-Kolmas erä oli meiltä todella hyvä, huomasi kyllä että haluttiin voittaa tänään, Anttila sanoi. 

Hän korosti voiton tärkeyttä joukkueelle:

-Totta kai me halutaan voittaa pelejä, kun tuossa oli muutama tappio alla. Se kasvattaa painetta. Tämä on todella kilpailullinen joukkue. Päästiin maalin päähän kolmanteen erään. Kyllä sen aisti kopissa toisen erän jälkeen, että täältä noustaan, hän sanoi. 

Jokerit ei ehdi kauan levätä, sillä jo perjantaina Hartwall Arenassa on edessä läntisen konferenssin kärkiottelu SKA Pietaria vastaan. Vieraat saapuvat peliin levänneenä, sillä he pelasivat edellisen kerran keskiviikkona.

-Harvemmin meillä on back-to-back pelejä, huomenna kuitenkin on ja kyllä meillä lähtee valmistautuminen ja palautuminen nyt käyntiin, Marjamäki sanoi. 

-Odotan huomista. Hieno homma, että saatiin nyt hieman haastavan pelin jälkeen voitto, on huomattavasti mukavampi lähteä kohti isoa iltaa. Kopissa huomaa ilmapiiristä sen, että huomenna on iso ilta edessä, myös Niklas Friman kommentoi nopeasti eteen tulevaa koitosta. 

Kiekko tippuu perjantaina poikkeuksellisesti jäähän Hartwall Arenassa kello 19:30.

Teksti: Elisa Kivelä

Kirjoittaja on Laajasalon Opiston urheilutoimittajaopiskelija, joka on työharjoittelussa Jokereissa.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2021/2022