Admiral vuoden tauon jälkeen takaisin KHL:ssä

Nikita Serebrjakov on Admiralin ykkösvahti. Kuva: KHL

Admiral Vladivostok ei osallistunut KHL:ään viime kaudella koronapandemian vuoksi. Joukkue koottiin täksi kaudeksi siis täysin nollatilanteesta kasaan. Sijoitus on itäisen konferenssin häntäpäässä.

Vain Kunlun Red Star on kerännyt KHL:ssä vähemmän pisteitä tällä kaudella kuin Admiral. Vaikeuksia vladivostokilaisryhmälle oli helppo ennustaa jo ennen kautta, mutta joukkoon on mahtunut myös pirteitä esityksiä, eikä kausi missään nimessä ole vielä pelattu.

Admiralin päävalmentjana toimii Aleksandr Andrijevski, joka muistetaan 1990-luvun pelivuosiltaan HPK:n paidasta. Admiralia valkovenäläinen valmentaa nyt toista kertaa, sillä hän toimi pestissä myös kausilla 2015-18. 

Pelaajaosasto on siis koottu täksi kaudeksi täysin tyhjästä. Mukana on paljon KHL-meritoituneita pelaajia, jotka ovat saapuneet Admiraliin isomman vastuun perässä. Hyökkäystehojen osalta toivomisen paraa on rutkasti, sillä Admiral on tehnyt Sibirin kanssa vähiten maaleja koko sarjassa. Omissa taas on kolissut viidenneksi eniten.

Admiralin ykköspistemies on tshekkipuolustaja Libor Sulak, joka on vakuuttanut viime vuosina SM-liigassa Pelicansin, KooKoon ja Kärppien riveissä. Sulak on tehnyt 23 peliin 4+8=12 pistettä ja saanut pelata maanmiehensä Vojtech Mozikin parina. He pelaavat joukkueen kenttäpelaajista eniten.

Amurissa pitkään pelanneet ja sittemmin Sibiriä edustaneet Usheninin veljekset Vladislav ja Vjatsheslav siirtyivät täksi kaudeksi Admiraliin. He ovat olleet joukkueen tehokkaimmat hyökkääjät. Vladislavin lukemat ovat 2+9=11 ja Vjatsheslavin 4+6=10. TPS:ää edustanut ja SM-liigan parhaaksi pelaajaksi pelaajien äänestyksessä viime kaudella valittu Josh Kestner on tehnyt 16 peliin 3+5=8 pistettä.

Admiralin ykkösvahdiksi on noussut 25-vuotias Nikita Serebrjakov, joka pelasi viime kaudella Torpedossa. Hän on huhkinut tällä kaudella jo 20 pelissä, joista on tullut viisi voittoa. Torjuntaprosentti on 91,5 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,80. Admiralissa Serebrjakov pelasi myös kausilla 2016-19.

Käynnissä oleva kotiputki ei ole ollut vladivostokilaisryhmälle menestyksekäs, sillä torstain 1-4-tappio Barysille oli kolmas peräkkäinen. Tätä ennen Admiral hävisi Arena Fetisovissa Dinamo Minskille 2-3 ja TsSKA:lle 1-2. Kotikaukalossa joukkue on voittanut viimeksi 6.10. Vitjazia vastaan.

Jokerit on vieraillut Vladivostokissa viidesti ennen lauantain ottelua. Kolmesi tuloksena on ollut tappio ja kahdesti voitto. Ensimmäinen peli vuonna 2015 päättyi selviin 6-1-lukemiin Jokereiden eduksi, mutta sittemmin on ollut tasaisempaa. Kaikkiaan KHL-ajan pelit ovat menneet voitoin 8-3 Jokereiden nimiin.

Lauantain ottelu pyörähtää käyntiin jo klo 10.00 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voit seurata discovery+-palvelun kautta.

Admiralin kokoonpano 28.10. Barys-pelissä:

60 Artjom Garejev - 87 Jevgeni Gratshjov - 12 Dmitri Lugin
28 Aleksandr Shevtshenko - 8 Andrei Obidin - 71 Vladislav Ushenin
10 Artjom Manukjan - 58 Daniil Iljin - 61 Josh Kestner
44 Jevgeni Artjuhin - 18 Pavel Makarenko - 42 Mark Verba

27 Vojtech Mozik - 73 Libor Sulak
49 Dinar Hamidullin - 7 Leonid Metalnikov
85 Kamil Fazilzjanov - 9 Danila Palivko
65 Daniil Kolokoltsev

54 Nikita Serebrjakov (99 Denis Sinjagin)