Aaltosen ja Ortion Vitjaz aloittanut pirteästi

Jokereiden perjantai-illan vastus Vitjaz Podolsk on avannut kauden kolmella voitolla viidestä pelistä. Joukkueen avainpelaajiin kuuluvat hyökkääjä Miro Aaltonen ja maalivahti Joni Ortio.

Piskuisen Vitjazin viime kausi ei tuottanut pudotuspelipaikkaa toisin kuin sitä edeltävä. Kolmatta kautta päävalmentajana toimiva Valeri Belov on tehnyt hyvää työtä Moskovan alueen seuran peräsimessä ja Vitjazin voi tänäkin vuonna laskea mukaan taisteluun playoff-paikoista. Pienen seuran ensimmäiset ottelut runkosarjassa ovat sujuneet hyvin.

Vitjaz avasi kauden kovalla vieraskiertueella, jonka aikana joukkue voitti Neftehimikin ja viime kauden mestari Ak Barsin. Tappio tuli Torpedolle ja kotiavauksessa Spartakille, mutta keskiviikkona Sotshia vastaan joukkue palasi voittojen tielle. Sijoitus läntisessä konferenssissa on tällä hetkellä kuudes.

Vitjaz on päästänyt viiteen peliin 11 maalia, mikä on hyvä lukema. Ykkösvahti Joni Ortio siirtyi seuraan täksi kaudeksi Ruotsista ja on merkkauttanut torjuntaprosentikseen lukeman 94,3 ja päästettyjen maalien keskiarvoksi 1,76. Turkulaislähtöisestä maalivahdista toivotaan Podolskissa samanlaista luottotorjujaa kuin Harri Säteri oli ennen viime kautta.

Puolustuksessa ykköshevonen on tshekki Vojtech Mozik, joka teki viime kaudella 30 pistettä. Hän on urakoinut toistaiseksi yli 22 minuuttia ottelua kohden. Vitjaz on saanut puolustukseensa myös hyviä vahvistuksia, sillä Ilja Shinkevitsh, Aleksandr Jevsejenkov ja Nikolai Stasenko ovat KHL-tasolle hyviä peruspakkeja, joihin valmennuksen on helppo luottaa.

Hyökkäyksessä suurin syömähammas on ykkösketju, jossa pelaavat Miro Aaltonen, Marek Hrivik ja Borna Rendulic. Slovakki Hrivik on nakuttanut viiteen peliin tehot 4+3=7 ja on KHL:n pistepörssissä kolmantena. Aaltosen lukemat ovat 2+4=6, joten AHL:stä täksi kaudeksi Vitjaziin siirtynyt kaksikko on nopeasti muodostunut joukkueelleen tärkeäksi tutkapariksi. Aaltonen edusti Vitjazia myös kaudella 2016-17 ennen siirtoaan Toronton organisaatioon, jossa hän juhli AHL:n mestaruutta kesäkuussa.

Vitjazin voi sanoa vahvistuneen viime kaudesta, sillä Aaltosen ja Hrivikin lisäksi seuraan saapuivat Severstalissa kelpo tehoja nakutellut Pavel Tshernov sekä kokenut 33-vuotias Denis Kokarev, joka toimii joukkueen kapteenina. Isojen seurojen materiaalileveyttä Vitjazilla ei ole, mutta se saa joka tapauksessa jalkeille vahvat neljä ketjua, jotka pystyvät vääntämään tasaisesti illasta toiseen pelissä kuin pelissä.

Erikoistilanteissa podolskilaisilla on ollut alkukaudesta hankaluuksia, sillä niin ylivoima- kuin alivoimaprosentit ovat sarjassa alempaa keskikastia. Vitjaz on myös ollut alivoimalla kolmanneksi eniten koko sarjassa, joten jäähyaition ovi on käynyt tiuhaan. Belovin joukkue pelaa aggressiivisesti ja suoraviivaisesti, mikä saattaa toisinaan johtaa alivoimiin.

Podolsk on ollut Jokereille mieluisa paikka vierailla, sillä kaikki neljä aiempaa vierailua ovat päättyneet helsinkiläisten eduksi varsinaisella peliajalla. Viime kaudella Jokerit voitti 4-1 Oliver Lauridsenin, Tommi Huhtalan, Jesse Joensuun ja Marko Anttilan maaleilla. Hartwall Arenassa Vitjaz on sen sijaan onnistunut ottamaan neljästä pelistä kolme voittoa.

Jokereiden ja Vitjazin peli alkaa perjantaina klo 19.30. Suoran lähetyksen näet Viasatin ja Viaplayn kautta. Jokerikannattajat kokoontuvat Manskun O'Learys Bakersiin katsomaan peliä. Kaikki punakeltaiset ovat tervetulleita mestoille!

Vitjazin kokoonpano keskiviikon Sotshi-pelissä:

55 Miro Aaltonen - 29 Marek Hrivik - 71 Borna Rendulic
77 Gennadi Stoljarov - 53 Pavel Tshernov - 91 Aleksei Makejev
18 Denis Kokarev - 57 Artjom Shvets-Rogovoi - 19 Nikita Komarov
21 Nikita Viglazov - 75 Nikita Gontsharov - 36 Aleksandr Nikulin
93 Danila Moisejev

11 Igor Golovkov - 27 Vojtech Mozik
5 Nikolai Stasenko - 7 Aleksandr Jevsejenkov
26 Jevgeni Katitshev - 59 Jegor Voronkov
64 Stanislav Romanov

31 Joni Ortio (99 Aleksandr Samsonov)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020