Aaltonen liittyy joukkueeseen

Jokerit on tehnyt kahden vuoden sopimuksen laitahyökkääjä Juhamatti Aaltosen kanssa.

Aaltonen, 29, pelasi viime kauden Suomen mestaruuden voittaneessa Oulun Kärpissä ja hänet valittiin pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi. Taitava laitahyökkääjä teki playoffseissa 16 ottelussa tehot 8+7. Runkosarjassa hän iski 35 ottelussa 12+19=31 pistettä.

Aaltosen KHL-pelaajaoikeudet ovat kuuluneet viime joulukuusta lähtien Dynamo Moskovalle. Jokereiden ja Dynamon keskinäisen sopimuksen mukaan Aaltosen pelaajaoikeudet siirtyvät helsinkiläisseuralle.

-On todella hienoa saada Aaltosen kaltainen suomalainen huippuhyökkääjä joukkueeseemme, sanoo Jokereiden GM Jari Kurri.

-Aaltonen tuo ryhmään taitoa, luisteluvoimaa sekä ratkaisukykyä. Hänellä oli iso halu liittyä joukkueeseemme, joten oli hienoa saada asiat sovittua Dynamon kanssa.

Aaltonen on kuulunut viime vuosina Suomen maajoukkueen vakiopelaajiin. Viime kaudella hän pelasi olympiapronssia Sotshissa voittaneessa Leijona-ryhmässä. Lisäksi hyökkääjä on voittanut maailmanmestaruuden keväällä 2011.

Kausilla 2010-12 Aaltonen edusti KHL-seura Metallurg Magnitogorskia, jossa hän pelasi 108 runkosarjaottelua tehoin 42+28=70. Pudotuspeleissä hän teki 28 ottelussa seitsemän maalia ja yhteensä 12 tehopistettä. Kaudella 2012-13 hyökkääjä pelasi Ruotsin liigan Röglessä.

Suomessa Aaltonen on edustanut Kärppiä ja Pelicansia. SM-liigan mestaruuden hän on voittanut oululaisseurassa neljällä kaudella ja saavuttanut lisäksi kertaalleen niin hopeaa kuin pronssia. SM-liigan maalikuninkuuden Aaltonen voitti Pelicansin paidassa kaudella 2009-10 tehtyään 28 osumaa.

Aaltonen liittyy joukkueen vahvuuteen ensi viikolla.