200 pistettä puhki – ”Olisi hienoa saada 100 tai 200 lisää”

Brian O’Neill oli ottelun hahmo, kun Jokerit kukisti Dynamo Moskovan 6-1 kotijäällään. Amerikkalaishyökkääjä rikkoi 13:ntena pelaajan seurahistoriassa 200 runkosarjapisteen rajan.

-Dynamon kaltaista joukkuetta vastaan pelaaminen ja heidän voittamisensa on meille todella hyvä asia. Edessämme on paljon pelejä, joten voitto ottaa myös hieman paineita pois harteiltamme, jos ajatellaan tulevaa ohjelmaamme, O’Neill mietti ottelun jälkeen.

Hänen pisteputkensa on nyt jo kymmenen ottelun mittainen. Tässä ajassa hyökkääjä on takonut 4+14=18 pistettä. Tahti on ollut täysin käsittämätön, mutta O’Neill antaa siitä ison kiitoksen myös joukkue- ja ketjukavereilleen.

-Ylivoima on alkanut toimia, joten siinä on varmasti yksi syy. Lisäksi olen saanut pelata Peterin ja Jessen eli tuttujen pelaajien kanssa. Heidän ansiostaan saan enemmän vapauksia. Peter on niin hyvä puolustussuuntaan, että pystyn itse pääsemään paremmin kiinni hyökkäyspeliin, O’Neill kiitteli.

Tyhjille katsomoille pelaaminen ei ole yhdenkään pelaajan toivelistalla, mutta Jokerit on olosuhteiden pakosta joutunut tähän tilanteeseen. Edelleen fanien läsnäolon kuitenkin tuntee, eikä tekosyitä voi etsiä. O’Neill kertoi katsoneensa NHL:n pudotuspelejä ja vaikuttuneensa, kuinka pelaajat antoivat kaikkensa, vaikka katsomot olivat tyhjillään.

-Tiedämme, että fanit katsovat pelejä kotoa. On meidän vastuullamme pistää show pystyyn joka ilta, hyökkääjä kiteytti.

Energiaa, jonka hallissa vallitsevasta tunnelmasta voi saada, pitää nyt kehittää omalla tekemisellään. Se vaatii O’Neillin mukaan paljon henkistä työtä ja ylimääräistä keskittymistä.

-Tämä voi olla yllättäväkin asia monille, mutta penkillä tunnelma on aika normaali. Tärkeintä on keskittyä yksityiskohtiin. On helppo laiskistua, kun fanit eivät ole ylläpitämässä tunnelmaa. Keskittymisen säilyttäminen läpi ottelun on iso asia.

200 tehopisteen virstanpylväs oli O’Neillille hieno hetki, joka huomioitiin jo kesken pelin kuulutuksin. Joukkuetoverit selvittivät tilanteen juhlakalulle itselleen, joten hän oli heti ottelun jälkeen kärryillä tapahtuneesta.

-On vaikea yltää tuollaisiin merkkipaaluihin, jos ei pelaa hyvissä joukkueissa. Olisi hienoa saada päälle vielä 100 tai 200 pistettä lisää, mutta katsotaan, O’Neill sanoi hymyillen.

Hyökkääjän jatkosopimusneuvottelut ovat yksi kuumimmista perunoista kaukalon ulkopuolella ja neljän tehopisteen illan jälkeen oli vain luonnollista, että asia nostettiin jälleen esille. O’Neillin vastaus puhukoon omaa kieltään siitä, missä mennään:

-Jarilla (Kurri) ja minulla on aina ollut hyvä suhde. Hän tietää, että nautin pelaamisesta täällä. Hän on tehnyt elämästäni aika helppoa siitä lähtien, kun tulin tänne. Jari on antanut minulle paljon mahdollisuuksia ja hän uskoo minuun. Loppu viimein olen lojaali Jokereille. Saatte kirjoittaa asiasta, miten itse haluatte, hyökkääjä sanoi leveän virneen kera.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021