Zapolski ohittamaton, Palola sai hanat auki

Jokerit kasvatti voittoputkensa kuuteen otteluun, kun suurseura TsSKA Moskova jäi jalkoihin luvuin 4-0. Voiton avaimet olivat tutut: tehokas ylivoima ja tiivis, aktiivinen viisikkopelaaminen.

Päävalmentaja Jukka Jalosen kommentit ottelusta:

Jokerit - TsSKA Moskova 4-0 (2-0, 1-0, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Viime kevään playoff-tappio TsSKA:lle oli muisto vain, kun joukkueet luistelivat Hartwall Arenan jäälle. Jokerit oli avauserässä täysin pitelemätön ja voitti laukaukset kohti maalia 9-2. Harvoin Moskovan punakone on jäänyt niin pieneen laukausmäärään yhden erän aikana. Nollapelin torjunut Ryan Zapolski sai olla vielä rauhassa.

Helsinkiläisten ylivoima oli jälleen häkellyttävällä tasolla: Matt Gilroy aloitti juhlat millintarkalla rannelaukauksella siniviivasta ja jo neljännellä minuutilla punakeltaiset johtivat 1-0. Erän puolivälissä Olli Palola sai maalihanansa auki jokerinutussa viimeistelemällä John Normanin loistosyötöstä 2-0 – niin ikään ylivoimalla.

Kymmenen pelin ylivoimaprosentti on jäätävä: 35,7. Se on samalla KHL:n selvästi kovin noteeraus. Myös alivoimalla Jokerit on ollut viime peleissä erittäin hyvä. Prosentti 85,0 on koko sarjan seitsemänneksi paras. TsSKA ei löytänyt tiiviin neliön keskeltä torstaina mahdollisuuksia maalintekoon.

Toisessa erässä helsinkiläiset osuivat täysin kentällisin, kun Peter Regin hallitsi kiekkoa ja tarjoili Nicklas Jensenille mahdollisuuden. Laitahyökkääjän ranne jyrähti kenkälaatikkoon ja ottelun puolivälissä Jokerit otti 3-0-johdon. Maali oli äärimmäisen tärkeä voiton kannalta.

Regin teki syöttöpisteen myötä jokerihistoriaa nousemalla neljäntenä ulkomaalaisvahvistuksena sadan pisteen kerhoon punakeltaisten riveissä. Samaan ovat aiemmin pystyneet vain Otakar Janecky, Tim Stapleton ja Steve Moses. Regin pelaa Jokereissa kolmatta kauttaan.

Kolmannessa erässä Jokerit suojasi johtoasemaansa ansiokkaasti. Illan aikana 25 torjuntaa tehnyt Zapolski oli itse varmuus puolustuksen takana ja otti tarvittavat kopit. Amerikkalaiselle nollapeli oli kauden toinen.

Loppulukemat viimeisteli tyhjiin Norman, joka merkkautti Palolan ja Jensenin ohella pisteet 1+1 illan aikana. Jokerit nousi voitolla läntisen konferenssin kolmannelle sijalle. Joukkue on kuitenkin pelannut 2-3 ottelua muita vähemmän.

Pelit jatkuvat maanantaina, kun Moskovan alueen Vitjaz saapuu kylään Helsinkiin.

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019