Zapolski nollasi, Niemi ratkaisi

Jokerit päätti kahdeksan ottelun mittaisen vierasrupeaman neljänteen peräkkäiseen voittoon, kun Mika Niemi tykitti ratkaisun jatkoajalla Admiralia vastaan. Ryan Zapolski tilkitsi maalinsa nollapelin arvoisesti.

Päävalmentaja Jukka Jalosen kommentit ottelusta:

Admiral – Jokerit ja. 0-1 (0-0, 0-0, 0-0 0-1) (Tilastot KHL.ru)

Vieraskiertueen viimeinen ottelu tiedettiin vaikeaksi ja sellainen siitä myös tuli. Admiral kamppaili kotikaukalossaan väkevästi, ja vaikka peli oli kauttaaltaan tasaista, Jokerit ei saanut aivan parasta irti koneesta kahdessa ensimmäisessä erässä.

Maalipaikkoja syntyi molempiin päihin. Niistä ensimmäisen erän makoisin tuli Jokereille, kun Jesse Joensuu namutteli 2-1-hyökkäyksessä Brian O’Neillille täysin avopaikan. Maali ammotti tyhjänä edessä, mutta amerikkalaishyökkääjän epäonneksi kiekko pyörähti hänen lapansa yli.

Toisen erän puolivälissä mentiin hetki päästä toiseen hurjaa vauhtia. Jokereilla oli kaksi uutta 2-1-hyökkäystä, mutta niin Marko Anttila kuin Olli Palola epäonnistuivat viimeistely-yrityksissä. Näin Admiral selvisi kuin ihmeen kaupalla kolmanteen erään maalittomassa tasatilanteessa.

Ryan Zapolski jatkoi vahvoja otteitaan jokerimaalilla. Hän pysäytti ottelussa 29 laukausta ja kirjautti kauden ensimmäisen nollapelinsä. Kolmannessa erässä amerikkalainen pysäytti yhden läpiajon ja otti myös jatkoajalla yhden huippukopin.

Neljäs peräkkäinen voitto ratkesi jatkoajalla, kun Mika Niemi tykitti John Normanin jätön jälkeen limpun ylänurkkaan. Osuma oli Niemelle kauden ensimmäinen ja hieno palkinto loistavasta työstä viime otteluissa. 

Jokerit palaa nyt kotiin ja pelaa Hartwall Arenassa lauantaina Dinamo Riikaa vastaan. Kotiavaukseen oli keskiviikkoaamuna jäljellä enää 1500 lippua, joten omansa kannattaa hankkia nopeasti Ticketmasterin kanavista.

Key Official Sponsor

Nornickel

Partners of the KHL Championship 2017/2018