Zapolski kesti Tsherepovetsin kiekkosateessa

Jokerit palasi voittojen tielle kahden tappion jälkeen kaatamalla Severstal Tsherepovetsin luvuin 3-2. Ryan Zapolski torjui 38 kertaa ja toisen erän osumat riittivät vieraille täyteen pistepottiin.

Päävalmentaja Jukka Jalosen kommentit ottelusta:

Severstal Tsherepovets – Jokerit 2-3 (1-0, 0-3, 0-1)  (Tilastot KHL.ru)

Illan Work hard, rest easy -pelaaja:
Tommi Kivistö on raatanut helsinkiläisten puolustuksessa isoja minuutteja läpi kauden ja teki niin myös tiistaina Tsherepovetsissa. Puolustuspelin ekspertti teki tulosta hyökkäyspäässä iskemällä 2-1-johtomaalin ja alustamalla myös 3-1-osuman. Kivistölle peli oli ensimmäinen kahden tai useamman tehopisteen ilta KHL:ssä. Matt Gilroyn pakkiparina käytännössä kaikki ottelut pelannut Kivistö tekee joukkueelle tärkeitä pieniä asioita oikein illasta toiseen. Kaksinkamppailuvoitot ja oman maalin varjelu ovat puolustajan erikoisalaa.

Ottelun ratkaisu:
Ryan Zapolski oli kauden kovimmassa kiekkosateessa, sillä ensimmäistä kertaa tämän syksyn ja alkutalven aikana Jokereiden maalia kohti lauottiin 40 kertaa. Amerikkalainen teki 38 torjuntaa, jotka pitivät helsinkiläiset toisen erän tehohetkien jälkeen Severstalin edellä. Parhainta puolustuspeliään Jokerit ei Tsherepovetsissa esittänyt, mutta toisaalta Zapolskin ei myöskään tarvinnut venyä paraatipelastuksiin. Torjuntamäärää selittää myös se, että vieraat pelasivat viisi kertaa alivoimalla illan aikana.

Andersen loukkaantui:
Jesper B. Jensen palasi vajaan kuukauden tauon jälkeen puolustukseen loukkaantumisen jäljiltä, mutta saman tien peräpäässä kolahti uudelleen. Ruslan Karlin taklasi todella huolimattomasti Niclas Andersenia toisen erän alussa ja ruotsalaispakki joutui jättämään kaukalon. Jatkotutkimuksissa selviää toipilasajan pituus, mutta Juho Rautasen ja Mike Lundinin ollessa sivussa Jokereiden peräpää on juuri nyt laajuudeltaan kuusi puolustajaa.

Sarjataulukko ja jatko:
Kahden tappion jälkeen Jokerit palasi voittojen tielle ja kasvatti eron Lokomotiv Jaroslavliin kymmeneen pisteeseen. Helsinkiläiset ovat tukevasti läntisen konferenssin kolmantena. Seuraava ottelu pelataan torstaina Helsingissä Dynamo Moskovaa vastaan. Maajoukkuetaukoa edeltävät myös lauantain ja maanantain vieraskamppailut Nizhni Novgorodissa ja Magnitogorskissa.

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019