Zapolski jälleen ohittamaton, Lada hyytyi

Jokerit jatkoi voittokulkuaan torstai-iltana Toljatissa kukistamalla Ladan luvuin 4-0. Ryan Zapolski pysäytti kaikki laukaukset toisessa pelissä peräjälkeen.

Päävalmentaja Jukka Jalosen kommentit ottelusta:

Lada Toljatti - Jokerit 0-4 (0-2, 0-1, 0-1) (Tilastot KHL.ru)

Ensimmäistä kertaa seurahistoriassaan Jokerit kasvatti voittoputkensa 13 otteluun. Kaudella 2006-07 joukkue pystyi 12 peräkkäiseen voittoon runkosarjan lopussa ja pudotuspelien alkajaisiksi. Juhlakauden ryhmä meni näin omille lukemilleen ja voi jatkaa putkea seuraavassa pelissä sunnuntaina Hartwall Arenassa.

Toljatissa Jokereiden alku oli jälleen vahva, sillä jo avauserässä kiekko löysi kahteen otteeseen tiensä Ladan verkkoon. Ensin osui Matt Gilroy, joka viimeisteli kauden viidennen osumansa ja jatkoi mainiota virettään. Edellisessä pelissä amerikkalaispuolustaja oli tehnyt kaksi maalia. Punakeltaisten toisen maalin viimeisteli Olli Palola, jolle osuma oli kauden kolmas.

Itäisen konferenssin jumbona oleva Lada ei päässyt missään vaiheessa tosissaan uhkaamaan Jokereiden voimaa. Ylivoimalla sillä oli mahdollisuutensa, mutta Jokereiden alivoima toimi erinomaisesti. Kruununa nähtiin Brian O’Neillin tekemä 3-0-osuma riiston jälkeen helsinkiläisten pelatessa vajaalla. Amerikkalaiselle maali oli kauden kuudes.

Kolmannen erän alkuun Henri Ikonen viimeisteli ensimmäisen maalinsa jokeripaidassa ja KHL:ssä. John Norman voitti aloituksen hyökkäyspäässä ja Ikonen pääsi tälläämään suoraan 4-0-maalin. Savonlinnalaislähtöinen hyökkääjä on tehnyt kuudessa pelaamassaan ottelussa kelpo tehot 1+3=4.

Lopussa Lada pääsi uhittelemaan Zapolskia, mutta nolla kesti ja lopulta jokerivahdin tilille merkattiin 22 torjuntaa. Helsinkiläisten maali on pysynyt puhtaana nyt 134.46 minuuttia putkeen. Vieraskiertueen ainoa päästetty osuma tuli sunnuntaina Jekaterinburgissa. Edellisen kerran jokerivahti on pitänyt nollan kahdessa pelissä putkeen kaudella 2014-15, kun Henrik Karlsson tilkitsi tolppien välin Slovan Bratislavaa ja Atlant Mytishtshiä vastaan.

Jokerit pelaa seuraavan kerran sunnuntaina, kun yhdessä runkosarjan kohokohdista vastassa Hartwall Arenassa on Erkka Westerlundin luotsaama Salavat Julajev Ufa. Ottelu alkaa klo 16.00 ja pelissä kunnioitetaan Jokereiden upeita kapteeneita vuosien varrella. Captains Night -peliin lastenliput vain 5 euroa. Nähdään hallilla!  

Key Official Sponsor

Nornickel

Partners of the KHL Championship 2017/2018