Useita pelaajia maajoukkueisiin

Kuusi jokeripelaajaa on valittu Leijonien ensimmäiseen MM-leiriryhmään. Myös Tanskan ja Latvian maajoukkueissa nähdään punakeltaisia.

Leijoniin valittiin puolustajat Topi Jaakola, Ville Lajunen sekä hyökkääjät Marko Anttila, Tommi Huhtala, Pekka Jormakka ja Antti Pihlström. Heidän urakkansa ja taistelunsa kohti MM-kisapaikkoja alkaa tulevalla viikolla Unkarissa, jossa Suomi kohtaa isäntämaan perjantaina.

Lajunen oli jokeripakkien maaliykkönen tehtyään runkosarjassa kymmenen ja pudotuspeleissä kaksi maalia tällä kaudella. Hän on pelannut Leijonissa tällä kaudella yhdessä EHT-turnauksessa ja ollut kerran mukana MM-kisoissa - keväällä 2014 hän saavutti hopeaa Minsksissä.

Jaakolalle tämä kausi oli Lajusen tapaan kolmas Jokereissa. Kokenut puolustaja teki 55 pelissä 3+16=19 pistettä ja oli niillä Chay Genowayn jälkeen joukkueen toiseksi tehokkain pakki. Jaakola ei ole vielä tällä kaudella Leijonissa esiintynyt. MM-kisoja hänellä on vyöllä jo kuudet, joista viimeisimmät vuosi sitten Venäjällä, jolloin Suomi saavutti hopeaa.

Vahvasti Jokereissa tällä kaudella debytoinut Anttila palaa maajoukkueeseen neljän vuoden tauon jälkeen. Punakeltaisissa hän teki tällä kaudella 7+9=16 pistettä. Leijonissa isokokoinen hyökkääjä on pelannut kertaalleen MM-kisoissa - keväällä 2013.

Huhtala oli Jokereiden kuudenneksi tehokkain pelaaja runkosarjassa pistein 15+10=25. Myös pudotuspeleissä syntyi kaksi maalia. Hyökkääjä pelasi maajoukkueessa viimeksi viime kaudella ja on edustanut Suomea MM-kisoissa vuonna 2014 Minskissä.

Jormakan tehot 13+13=26 oikeuttivat viidenteen sijaan Jokereiden sisäisessä pistepörssissä runkosarjassa. Hyökkääjä on tällä kaudella pelannut yhdessä EHT-turnauksessa ja oli hänkin viimeksi MM-kisoissa keväällä 2014 Valko-Venäjällä.

Pihlström on joukon kokenein MM-kisakävijä, sillä hänellä on alla jo seitsemän turnausta, joista tuomisina on värisuora: kultaa, hopeaa ja pronssia. Myös olympiapronssi löytyy liukkaan laitahyökkääjän palkintokaapista. Pihlström liittyi Jokereiden riveihin kesken tämän kauden ja teki 27 runkosarjaottelussa 3+5=8 pistettä.

Tanskan maajoukkueessa MM-kisoihin tähtäävät jokeripelaajat Jesper B. Jensen, Oliver Lauridsen ja Peter Regin. Heistä Jensen ja Lauridsen pelasivat viime kevään kisoissa Venäjällä, kun taas Regin nähtäneen MM-jäillä tänä keväänä ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2010.

Latvialaispakki Arturs Kulda on ollut jo tovin maajoukkueen matkassa leireilemässä. Neljät MM-kisat pelannut puolustaja kuuluu maansa avainpelaajiin.

MM-kisat pelataan tänä vuonna Kölnissä ja Pariisissa 5.-21. toukokuuta. Suomi pelaa alkulohkopelinsä Pariisissa, kun taas Tanska ja Latvia Kölnissä.

Partners of the KHL Championship 2017/2018