Tolvanen KHL-ennätykseen, Traktor jäi nollille

Ryan Zapolski torjui kauden yhdeksännen nollapelinsä ja Eeli Tolvanen rikkoi KHL:n alle 20-vuotiaiden yhden kauden piste-ennätyksen, kun Jokerit kuritti Traktor Tsheljabinskiä 3-0.

Päävalmentaja Jukka Jalosen kommentit pelistä:

Jokerit – Traktor Tsheljabinsk 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)  (Tilastot KHL.ru)

Illan Work hard, rest easy -pelaaja:
Eeli Tolvanen palasi virkeänä seuratöihin vajaan kuukauden breikin jälkeen. Heti avausvaihdossa hän alusti Brian O’Neillin tekemän avausosuman, joka jäi myös ottelun voittomaaliksi. Tolvanen oli tuttu itsensä ja loihti paikkoja läpi ottelun itselleen ja ketjukavereilleen. Yhteispeli O’Neillin ja Jesse Joensuun kanssa toimi moitteetta ja kolmikko jatkoi siitä, mihin jäi loka-marraskuussa ennen amerikkalaispelaajan loukkaantumista.

Ottelun ratkaisu:
Jokerit latoi yhden maalin erää kohden ja etenkin toisen erän lopussa tullut 2-0-maali oli voiton kannalta ratkaiseva. Helsinkiläiset pelasivat kypsän kamppailun, jossa Traktorille ei liiemmin maalipaikkoja siunaantunut. Ryan Zapolski torjui kauden yhdeksännen nollapelinsä tyylillä, muttei joutunut kovin pahoihin tilanteisiin. Avauserässä alivoimalla amerikkalainen venyi pari kertaa isoon koppiin ja pysäytti päätöserässä läpiajon. Kaikkiaan hän teki ottelussa 25 torjuntaa. Jokerit pysäytti kahdesti Traktorin ylivoimapelin, mikä tarkoitti sitä, että joukkue on pelannut nyt kahdeksan ottelua putkeen päästämättä maalia alivoimalla.

Tolvanen teki historiaa:
Tolvanen rikkoi KHL:n alle 20-vuotiaiden yhden kauden piste-ennätyksen saalistettuaan syöttöpisteen O’Neillin tekemään avausmaaliin. Tolvasen pisteet tämän kauden 40 ensimmäisestä ottelusta ovat 17+16=33. Edellinen ennätys oli Washington Capitalsin NHL-joukkuetta tätä nykyä tähdittävän Jevgeni Kuznetsovin nimissä. Hän teki kaudella 2010-11 Traktorin paidassa 44 ottelussa 17+15=32 pistettä.

Sarjataulukko ja jatko:
Lokomotiv voitti oman pelinsä Minskissä, joten piste-ero läntisen konferenssin kolmosen ja nelosen välillä pysyi neljässä pisteessä. Jokerit on edelleen pelannut kaksi ottelua venäläisjoukkuetta vähemmän ja taistelu kolmannesta sijasta jatkuu kiivaana. Seuraava ottelu on edessä torstaina, kun Hartwall Arenassa vierailee Kunlun Red Star.

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019