Teräväinen innolla MM-kisoihin - "Koitetaan hymyissä suin pelata"

Jokerikasvatti Teuvo Teräväinen lähtee ensi viikolla uransa ensimmäisiin MM-kisoihin. Carolinassa vahvan kauden pelannut hyökkääjä otti vuoden aikana isoja askeleita kohti maailman huippuja.

Teräväinen teki Hurricanes-paidassa 82 ottelun eli täyden runkosarjan aikana 23+41=64 pistettä. Niillä hän oli sarjan kuudenneksi tehokkain suomalaispelaaja. Kehityksen on mahdollistanut muun muassa viime vuosien kesäharjoittelu, jonka aikana kroppaan on tarttunut voimaa.

-Vuosi vuodelta olen mielestäni mennyt pikku hiljaa eteenpäin ja taas tuli pieni steppi. Ihan hyvä juttu, että pisteitä tuli enemmän, mutta tuntui, että muutenkin peli meni eteenpäin ja kroppa on vähän vahvempi. Sitä kautta pisteitäkin varmaan syntyi, Teräväinen kertoi Hartwall Arenassa vanhan kotihallinsa jäällä.

Vahvan kauden jälkeen on Leijonissa luvassa varmasti johtava rooli kevään kisoihin. Alle 20-vuotiaiden MM-kultaa voittanut ja World Cupissa syksyllä 2016 arvokisadebyyttinsä miesten tasolla tehnyt hyökkääjä on valmis haasteeseen, muttei ota turnauksesta liian isoja paineita.

-Hyvä haaste tämä on ja varmasti joka puolelta tulee paineita, että pitäisi olla kärkipelaaja. Tiedostan asian, mutta hymyissä suin koitetaan pelata ja innolla lähden mukaan.

MM-kisat pelataan Tanskassa 4.-20.5. Herningissä ja Kööpenhaminassa.

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019