Suunnaksi Peking – ”Olemme puhuneet tästä pitkään”

Viisi peräkkäistä kotiottelua eivät tuoneet Jokereille toivottua määrää pisteitä. Nyt tulosta lähdetään hakemaan kauas itään. Ensimmäisenä kohteena on eksoottinen Peking.

Jokerit kukisti viime viikolla SKA Pietarin 3-2 upeassa ottelussa, mutta tämän jälkeen Severstal ja Lada kaatoivat kylmän suihkun helsinkiläisten niskaan. Tuloksena näistä kamppailuista oli vain yksi piste. Moni odotti enemmän, eikä kapteeni Peter Regin piilottele pettymystä.

-Tämä kotiputki ei ollut tulosten osalta sitä, mitä halusimme. Voitimme tietysti SKA:n, mikä on hyvä asia, mutta pisteitä olisi pitänyt tulla enemmän. Emme voi muuttaa enää mitään, joten on vain lähdettävä reissuun ja yritettävä saada pisteitä sieltä, Regin totesi.

-Severstal-peli ei ollut meiltä hyvä, mutta eilen Ladaa vastaan olimme parempia. Pelasimme mielestäni hyvin, mutta kauden aikana tulee pelejä, jotka häviää, vaikka ansaitsisi voittaa. Eilen olisimme mielestäni ansainneet voittaa selkeästi, tanskalainen jatkoi.

Juuri Lada-pelistä kapteeni haluaa ottaa positiiviset asiat matkaan, kun Jokerit suuntaa kilometreissä mitattuna kauden ylivoimaisesti pisimmälle vieraskiertueelleen. Tulevilla kamppailuilla on iso merkitys helsinkiläisille, sillä pudotuspelipaikka ei ole lähimainkaan kirkossa kuulutettu. Pisteitä on tultava.

-Voimme vaikuttaa vain tulevaisuuteen eli miten pelaamme seuraavissa otteluissa. Ladaa vastaan olimme parempia kiekolla, loimme paljon maalipaikkoja ja myös lauoimme aiempaa enemmän. Jos pystymme pelaamaan noin joka ilta, voitamme useammin kuin häviämme, Regin sanoi.

Tiistaina joukkue harjoitteli vielä Hartwall Arenassa. Normaalisti vieraspeleihin lennetään iltapäivällä Suomen aikaa, mutta Kiinaan lähdetään pitkän etäisyyden vuoksi aikaisemmin. Perillä Pekingissä ollaan keskiviikkona aamulla Suomen aikaa. Torstaina Jokerit tekee suomalaista urheiluhistoriaa olemalla ensimmäinen seurajoukkue, joka pelaa sarjapisteistä Kiinan maaperällä.

-Olen innoissani jo siitä, että näen millainen maa Kiina on, koska en ole koskaan käynyt siellä. Yksi tämän työn eduista on, että näkee uusia kulttuureja. Olemme kaikki innoissamme ja puhuneet tästä matkasta jo jonkin aikaa, Regin hymyili.

Hän ei ole huolissaan pitkästä lentomatkasta. Matkaan lähdetään keskiviikkona puoliltaöin, joten yöunet nukutaan koneessa. Välilasku tehdään tankkauksen vuoksi Novosibirskissä, minkä jälkeen matka jatkuu.

-Lennämme yöllä ja toivottavasti saamme nukuttua. Uskon, ettei sen suhteen ole ongelmaa. Mutta on varmasti isoin haaste tälle viikolle pysyä tuoreena, kun matkaamme niin monen aikavyöhykkeen yli, Regin totesi.

-Pelaamme kolmea hyvää joukkuetta vastaan, joten on pysyttävä henkisesti vahvana ja oltava valmiina jokaiseen otteluun.

Myös kaukana idässä Jokerit pysyy Suomen ajassa. Pekingistä jatketaan matkaa Vladivostokiin ja Habarovskiin. Näistä ensimmäisessä pelataan lauantaina jo klo 9.00 Suomen aikaa. Vuosi sitten peli alkoi kymmeneltä ja Jokerit voitti 6-1. Miksi siis muuttaa hyväksi havaittuja käytäntöjä?

-Olisi vaikeaa siirtää kelloa, kun tulemme takaisin jo ensi viikolla. Koko kauden aikana on parempi pysyä Suomen ajassa, Regin totesi ja muisti hyvin viime kauden pelin Vladivostokissa.

-Aloitimme siellä hyvin ja oletan, että pystymme samaan myös nyt.

Kolmen ottelun vieraskiertueelle joukkue saa mukaan loukkaantuneina sivussa vielä maanantain kotipelissä olleet Petteri Wirtasen sekä Rasmus Rissasen. Sen sijaan Arturs Kulda jää Suomeen, samoin pitkäaikaispotilas Antti Pihlström.

Jokereiden joukkue Pekingissä, Vladivostokissa ja Habarovskissa:

Maalivahdit: Riku Helenius, Jani Kautto, Ryan Zapolski.

Puolustajat: Chay Genoway, Topi Jaakola, Joonas Jalvanti, Jesper B. Jensen, Ville Lajunen, Oliver Lauridsen, Rasmus Rissanen.

Hyökkääjät: Marko Anttila, Joey Hishon, Tommi Huhtala, Jesse Joensuu, Pekka Jormakka, Masi Marjamäki, Tomi Mäki, Atte Mäkinen, Mika Niemi, Brian O’Neill, Peter Regin, Sakari Salminen, Roope Talaja, Petteri Wirtanen.

Key Official Sponsor

Nornickel

Partners of the KHL Championship 2017/2018