Sami Lepistö ja kumppanit kuvauksissa CrossFit 8000 -salilla

Juhlakauden promokuvien kuvaus aloitettiin kesäkuun lopussa Espoon Kivenlahdessa sijaitsevalla CrossFit 8000 -salilla. Ensimmäisinä uuden joukkueen avainpelaajista kuvattiin Sami Lepistö, Antti Pihlström ja Jesse Joensuu.

Sali valikoitui kuvauspaikaksjuhlakaudeksi suunnitellun agressiivisemman ilmeen perusteella. Ison salin vanerilla vuoratut seinät ja katosta riippuvat köydet ja renkaat tarjosivat näyttävän taustan Jokerit-pelaajille, joilta tilattiin sitä mitä he tekevät parhaiten tässä maassa.

-Keskityimme kuvaamaan lämäriä eri kuvakulmista. Halusimme ikuistaa jääkiekon urheilullisuuden ja KHL-huippupelaajien raa’an virtuositeetin. Oli hurja tunne olla maalin takana, kiekon osuessa verkkoon ilmavirta pyyhkäisi kasvoja. Jätkät lämäsivät kaikki todella kovaa, mutta jokaisella oli myös oma persoonallinen tyylinsä, kuin sormenjälki, pitkän linjan kuvaaja Jere Hietala kertoo. 

Rekvisiittana kuvauksissa oli vanhoja ja patinoituneita suojia ja todella hienoja Jokerit-pelipaitoja vuosien varrelta. 

-Saimme lainaan erittäin arvokkaita keräilykappaleita Jokereiden eri aikakausilta. On hieno asia, että Jokerit-kannattajat halusivat lainata aarteitaan, mm. Selänteen pelipaita 90-luvun alusta on tuhansien arvoinen. Mukana oli myös toimitusjohtaja Jukka Kohosen isän vanha CCM-maila 50-luvulta, sillä ei tosin uskallettu lämätä, markkinointijohtaja Petri Ruohonen nauraa.

Jesse Joensuulle oli suuri kunnia vetää Otakar Janeckyn vanha pelipaita ylle.

-90-luvun alku oli sitä aikaa, kun aloin jääkiekosta jotain ymmärtämään. Silloin Jokerit ja Janecky oli se kovin juttu, 2,5-vuotiaan poikansa kanssa kuvauksissa huhkinut Joensuu muistelee. Leo-poika oli kuvauksissa melkoinen velikulta. Kun järkälemäinen Jesse-isä lämäsi kiekkoa hurjasti karjaisten Slayerin soidessa taustalla, poika vain nauroi makeasti ja käski lopettamaan. 

Antti Pihlström antoi kiekolle kyytiä niin kovaa, että sai rakon käteensä. ”Kesäterässä kädet”, laastarin käteensä saanut hyökkääjä totesi nauraen. 

Sami Lepistö päätti kuvaukset lämäämällä persoonallisella tyylillään.

-Mä näköjään saatan mailaa ylemmäksi kuin Antti ja Jesse, jotka on molemmat hyökkääjiä. Pakkina pääsee ehkä laukomaan useammin paikaltaan ja lämäriin ehtii keskittyä enemmän. Hyökkääjät laukoo ehkä yleensä nopeammin, Lepistö analysoi kuvia nähtyään.  

CrossFit 8000 -salia pyörittävä Jukka-Pekka Peltonen tunnustautui itsekin Jokerit-faniksi. -Mun kaapista löytyy Säilynojan paita 90-luvulta, ne oli hienoja vuosia. Onneksi treenaaminen on muuttunut paljon järkevämmäksi. Enää kukaan ei treenaa ilman ohjelmaa ja valmennusta, meilläkin kaikki tunnit perustuvat valmentajan läsnäoloon, Peltonen avaa CrossFit 8000 -salin toimintaa. 

Päivän aikana syntyi useita loistavia otoksia, ja juhlakauden ilmeen toteutus jatkuu niiden pohjalta.

Key Official Sponsor

Nornickel

Partners of the KHL Championship 2017/2018