Runkosarja alkaa kotona huippuottelulla

Jokerit pelaa viidennen KHL-kautensa ensimmäisen runkosarjaottelun Hartwall Arenassa maanantaina 3. syyskuuta. Vastassa on suomalaisvalmennukseen siirtynyt Kunlun Red Star.

KHL on vahvistanut jokaisen joukkueen ensimmäisen kotiottelun runkosarjassa kaudella 2018-19 ja Helsingissä kiekko putoaa jäähän maanantaina 3.9. klo 18.30. Peli on Jokereille niin kotiavaus kuin koko kauden ensimmäinen runkosarjapeli. Myös kausilla 2014-15 ja 2015-16 Jokerit aloitti pelit kotona, kun taas kahdella viime kaudella vieraissa.

Vastustaja Kunlun Red Star siirtyi kevään aikana suomalaisvalmennukseen, sillä Tapparan kahdesti SM-liigan mestaruuteen luotsannut Jussi Tapola otti ohjat seurassa. Hänen apunaan toimivat Jyrki Aho ja maalivahtivalmentaja Sakari Lindfors. Valmennustiimiin kuuluu myös Aleksei Kovalev, joka oli yksi kaikkien aikojen venäläispelaajista NHL:ssä.

Kunlunin riveissä nähdään myös entisiä jokeripelaajia, sillä puolustaja Ville Lajunen ja hyökkääjä Olli Palola siirtyivät seuraan täksi kaudeksi. Lajunen edusti Jokereita helsinkiläisten kolmena ensimmäisenä KHL-vuotena ja Palola viime kaudella. Lisäksi maajoukkuehyökkääjä Veli-Matti Savinainen liittyi kiinalaisseuran kokoonpanoon kevään aikana.

Jokerit ja Kunlun ovat kohdanneet KHL:ssä neljä kertaa kahden viime kauden aikana. Helsinkiläiset ovat voittaneet kamppailuista kolme ja kiinalaisjoukkue yhden.

KHL:n runkosarjan otteluohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan torstaina.

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019