Oliver Lauridsen

I AM

#7

Oliver Lauridsen

  • SYNTYNYT: 24.3.1989, Gentofte, Tanska
  • PITUUS: 197 cm
  • PAINO: 106 kg
  • KÄTISYYS: Left
  • JOKEREISSA: 2. kausi
  • SOPIMUS: 2020

Miltei kaksimetrinen tanskalaispelaaja liittyi Jokereiden vahvuuteen voitettuaan Ruotsin ja CHL:n mestaruudet Frölundassa.

Lauridsen siirtyi seitsemän Pohjois-Amerikassa vietetyn vuoden jälkeen kaudeksi 2015-16 Ruotsin SHL:n Frölunda Indiansiin. Joukkue voitti niin Mestareiden liiga CHL:n kuin Ruotsin mestaruuden. Lauridsen pelasi SHL:ssä 42 ottelua runkosarjassa ja kaikki 16 playoff-peliä. Otteitaan kauden mittaan jatkuvasti parantanut puolustaja oli pudotuspeleissä joukkueensa taklaustilaston kolmonen ja blokeissa kakkonen.

NHL:ssä tanskalaisjärkäle on pelannut 16 ottelua Philadelphia Flyersin paidassa. Näissä peleissä luotettava puolustaja pääsi juhlimaan myös kahta tekemäänsä maalia. Hän pelasi Flyersin organisaatiossa kaikkiaan neljällä kaudella. AHL:ssä Lauridsen sai tililleen 264 ottelua, joissa syntyi 9+25=34 pistettä.

Lauridsen on edustanut kotimaataan Tanskaa juniorimaajoukkueista lähtien. Hän on lisäksi pelannut miesten tasolla neljissä viime MM-kisoissa. Keväällä 2013 hänet valittiin yhdeksi joukkueen kolmesta parhaasta pelaajasta MM-turnauksessa. 

Lauridsen muutti Ruotsiin pelaamaan jääkiekkoa nuorena poikana ja edusti mm. Rögleä ja Linköpingiä junioreissa. Kaudeksi 2008-09 hän siirtyi Yhdysvaltoihin pelaamaan yliopistokiekkoa St. Cloudiin. Lauridsen pelasi St. Cloudissa kolme vuotta, kunnes siirtyi hänet kesällä 2009 varanneen Philadelphia Flyersin riveihin.

Partners of the KHL Championship 2017/2018