O'Neill: Joukkueella vahva perusta ensi kauteen

Jokerit eteni tänä keväänä lähemmäs konferenssifinaaleja kuin kertaakaan aiemmin KHL-aikanaan. Brian O'Neill on luottavainen, että tällä kaudella rakennettu perusta antaa ison edun ensi kauteen.

Jokereiden 50-vuotisjuhlakauden joukkue kokoontui Heinäkuussa Helsingissä ja hitsautui nopeasti todella tiiviiksi ryhmäksi. Jätkäporukka nimesi itsensä kopissa nopeasti perheeksi - niin hyvin he viihtyivät toistensa seurassa. Jäällä paiskittiin hommia joukkueen eteen, tulokset olivat alkukaudesta positiivisia, mikä auttoi entisestää kasvattamaan pelaajia yhteen.

-Isoin syy yhteishenkeen oli, että seurajohto on tehnyt todella hyvää työtä arvioidessaan pelaajien luonnetta. Tietysti meillä oli paljon lahjakkaita pelaajia, mutta jos luonne puuttuu, jätkät eivät välitä toisistaan pudotuspeleissä antaakseen kaikkensa, O'Neill kertoo.

-Playoffseissa meillä oli yli 20 pelaajaa, jotka aidosti välittivät. Kun joukkueessa on pelaajia, jotka välittävät toisistaa, voittamisesta ja organisaatiosta, tulos näkyy jäällä. Niin kävi tänä vuonna.

Jokerit haastoi pudotuspelien toisella kierroksella TsSKA:n hurjaan kuuden ottelun sarjaan. Vastustaja oli vielä tällä kaudella parempi, mutta perusta, joka nyt rakennettiin, on O'Neillin mukaan valtaisa asia, kun ensi kausi alkaa.

-Uskon, että henkisellä puolella näillä joukkueilla on ollut isoin etu aiempina kausina. Nyt näytimme, että kuulumme samaan joukkoon. Ilman uskoa emme voi olla huipulla kauden päätteeksi, mutta nyt pelaajat uskovat mahdollisuuksiimme, O'Neill sanoo.

-Tämä pudotuspelikokemus tältä keväältä auttaa meitä todella paljon tulevaisuudessa.

Katso hyökkääjän koko haastattelu yllä olevalta videolta.

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019