Normanin lapsuuden unelma toteutuu – ”Siitä tulee upea kokemus”

John Normanille pääsy Ruotsin olympiajoukkueeseen oli iso asia ja toteutti yhden lapsuuden unelmista. Nyt keskittyminen on kuitenkin vielä sunnuntaissa, jolloin Jokerit kohtaa Dinamo Riian vieraissa.

Ruotsin lopullinen joukkue olympialaisiin nimettiin perjantaina. Norman sai mieluisan puhelun joukkueenjohdolta Jokereiden palattua pitkältä kiertueelta idästä. Tre Kronor –paidassa hyökkääjä on nähty kertaalleen MM-kisoissa, mutta olympialaiset menevät eri sfääreihin.

-Tämä on ollut unelmani pienestä pitäen, joten oli hienoa saada puhelu ja päästä mukaan joukkueeseen. Siitä tulee todella hauskaa, Norman tunnelmoi.

-Lähdemme totta kai voittamaan turnausta, koska meillä on mielestäni hyvä joukkue. Siitä tulee myös muuten upea kokemus, kun pääsee aistimaan olympiatunnelmaa ja näkemään, mitä kaikkea muuta tapahtuu eri urheilulajeissa ja niiden ympärillä.

Ruotsi kohtaa jo alkulohkossa Suomenkin, jonka riveissä nähdään viisi jokeripelaajaa: Karri Rämö, Sami Lepistö, Tommi Kivistö, Marko Anttila ja Eeli Tolvanen. Naapurimaiden kohtaamisessa on aina ekstralatausta, mutta myös seurasiteet tuovat kamppailuun nyt pientä lisää.

-Siitä tulee hauskaa, koska jokeripelaajia on niin monta mukana. Toivottavasti pelaamme hyvin ja onnistumme voittamaan, Norman virnisti.

Ilme vakavoituu, kun puhe kääntyy Jokereiden perjantaiseen suoritukseen. Täydessä Hartwall Arenassa nähtiin kaikkea muuta kuin tiivis ja työteliäs jokeripakka. Dinamo Riika vei tuplakohtaamisen ensimmäisen osan 4-2. Ja vieläpä täysin ansaitusti.

-Pelasimme alusta loppuun heikosti. Se on vain unohdettava nyt, koska seuraava yhteenotto on jo huomenna. Siihen meidän on lähdettävä ihan eri mentaliteetilla, Norman vaati.

-Olimme turhan huolimattomia perjantaina, ja siihen meidän on löydettävä korjaus. Pitää olla tarkempia, eikä menettää kiekkoja huonoissa paikoissa sekä ajettava maalille suoraviivaisemmin. Näistä asioista peli oli mielestäni perjantaina eniten kiinni, ruotsalainen analysoi.

Normanin johtama ketju, jossa laidoilla pelaavat Pekka Jormakka ja Olli Palola, on ollut monessa viime viikkojen pelissä helsinkiläisten paras osa. Sitä se oli kirkkaasti myös perjantaina, sillä molemmat helsinkiläisten maalit syntyivät ketjun yhteistyön tuloksena. Norman nappasi tehot 0+2, Jormakka ja Palola 1+1.

-On tuntunut hyvältä yhdessä, koska he ovat hyviä ja teknisiä pelaajia, joilla on vaarallinen laukaus. Pelaamme korkealla tempolla ja voitamme paljon kiekkoja. Sitä kautta pystymme luomaan paikkoja, Norman kertoi.

Kuten ruotsalaissentteri totesi, sunnuntain Dinamo-peliin Jokereiden on lähdettävä täysin eri ilmeellä kuin perjantaina. Riikaan matkaavat jokerikannattajat haluavat nähdä jokaisen pelaajan taistelevan viimeiseen asti. Norman on vakuuttunut, että näin myös tapahtuu.

-On todella upeaa, että näin paljon faneja on matkassa mukana ja saamme siitä varmasti lisää potkua. Heidän tukensa on arvokas asia koko joukkueelle ja on hienoa saada tällainen tuki ennen taukoa, hän sanoi.

Jokereiden ja Dinamon välinen ottelu alkaa sunnuntaina klo 17.00. Latviaan saapuneet fanit voivat aloittaa pelipäivän klo 11.00 Radisson Blu Latvija -hotellissa pre-game tapahtumassa, jossa paikalla Jokereista ovat puheenjohtaja Hjallis Harkimo, toimitusjohtaja Jukka Kohonen ja päävalmentaja Jukka Jalonen. Tilaisuus järjestetään Beta-salissa.

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019