Kova taistelu ei tuonut palkintoa

Jokerit joutui taipumaan kotikaukalossaan Dynamo Moskovalle futislukemin 0-1 torstai-iltana. Maalinteko tuotti tuskaa, vaikka paikkoja riitti useampaankin osumaan.

Päävalmentaja Jukka Jalosen kommentit ottelusta:

Jokerit – Dynamo Moskova 0-1 (0-0, 0-0, 0-1) (Tilastot KHL.ru)

Illan Work hard, rest easy -pelaaja:
Karri Rämö torjui illan aikana 25 kertaa ja oli jälleen vahva tolppien välissä. Dynamo pääsi pelaamaan rutkasti ylivoimaa, joiden aikana joukkue ei liiemmin tilanteita luonut, mutta ne muutamat Rämö pelasti varmoin ottein. Jokereiden maalivahtikaksikko Rämö - Ryan Zapolski pelaa vahvaa kautta, mikä on hyvä merkki kevättä silmällä pitäen. Helsinkiläisten joukkuepuolustaminen on sujunut hyvin pitkän syksyn aikana ja myös alivoimapelaaminen on ollut erinomaista.

Ottelun ratkaisu:
Jokereilla oli vähintään yhtä paljon maalipaikkoja torstaina kuin Dynamolla, mutta tällä kertaa kiekko ei löytänyt tietään maaliin. Eeli Tolvanen kokeili toisessa erässä yläriman kestävyyttä ja paikkoja riitti jokaisessa erässä. Lopulta ratkaisu syntyi kolmannessa erässä huolimattoman pelaamisen jälkeen Dynamon vastaiskuun. Kahdella pelaajalla Rämöä vastaan päässyt moskovalaisryhmä ei jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä ja ryösti pisteet Helsingistä. Jokereita jäi kismittämään hukatut paikat ja hyvin rajallinen ylivoima-aika.

Alivoima toimii, ylivoima-aikaa ei heru:
Jokereiden alivoima on KHL:n kolmanneksi parasta ja oli jälleen torstaina tilastojen veroista. Aktiivinen paine tuottaa tulosta useimpina iltoina ja vastustajan on vaikea saada kuviota rauhoitettua. Laukaus- ja syöttölinjat peitetään ja lopusta pitävät huolen maalivahdit. Alivoima on yksi suurimpia osa-alueita, jossa Jokerit on parantanut viime kauteen nähden. Tekeminen ei ole yskinyt oikeastaan missään vaiheessa.

Sarjataulukko ja jatko:
Jokerit jatkaa läntisessä konferenssissa kolmantena, mutta kovavireiset Lokomotiv ja Torpedo ovat kuroneet eroa umpeen viime viikkoina. Juuri Torpedon vieraaksi Jokerit suuntaa lauantaina, jolloin on odotettavissa tulikuuma kamppailu, kuten näiden kahden joukkueiden välillä aina. Myös maanantaina pelataan Magnitogorskissa ennen maajoukkuetaukoa.

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019