Niemi nautti roolista ja yhteishengestä

Mika Niemi otti ison harppauksen toiselle KHL-kaudelleen Jokereissa ja nousi joukkueen tärkeäksi runkopelaajaksi. Hän halusi jatkaa huippusarjassa, jossa vaatimustaso on illasta toiseen korkealla.

Niemi teki ensimmäisellä KHL-kaudellaan jokeripaidassa 56 ottelussa 9+11=20 pistettä ja osoitti jo tuolloin pystyvänsä auttamaan joukkuetta kaukalossa. Toisella kaudella pelejä tuli runkosarjassa 41 vammojen vuoksi ja tehoja 4+7=11. Pudotuspeleissä sentteri pelasi parhaat pelinsä, oli vahva molemmissa päissä ja iski pisteitä kymmenessä ottelussa 3+1=4.

Niemen arvo joukkueelle korostuu erityisesti hänen kahden suunnan pelaamisessaan ja alivoimassa, jossa hän on sarjan parhaita keskushyökkääjiä. Porilaislähtöinen pelaaja teki tietoisia muutoksia harjoitteluunsa viime kesänä, jotta pystyisi vastaamaan paremmin KHL:n asettamaan haasteeseen.

-Ensimmäisellä kaudella huomasin, kuinka kova sarja tämä oikeasti on. Kesän aikana yritin treenata siten, että puutteita pystyi vahvistamaan. Tarkoitan kamppailupelaamista, luistelua ja terävyyttä, Niemi kertoo.

Tällä kaudella Niemi muodosti todella vahvan ketjun Marko Anttilan ja Antti Pihlströmin kanssa. Alkukaudesta vitja hitsautui nopeasti yhteen ja ratkoi nimellisestä nelosketjun roolista huolimatta pelejä helsinkiläisille myös hyökkäyspäässä. Kolmikko oli pitkään Jokereiden ehein osa.

-Alusta asti tuntui hyvältä pelata heidän kanssaan. Saimme hyvän lähdön kauteen, ja kun nyt katsoo kokonaisuutta, niin mielestäni pelasimme joukkueena hyvän kauden. Omaankaan peliin ei mielestäni tullut suurempaa notkahdusta tai väsymystä, mikä oli positiivinen juttu, Niemi kertailee.

Lopulta Niemi rustasi nimensä Jokereiden tarjoamaan 1+1-vuotiseen jatkosopimukseen. Kiinnostusta tuli paljon myös muualta, mutta porilainen on kotiutunut hyvin Helsinkiin ja nauttii pelaamisesta joukkueessa, jonka yhteishenki oli menneellä kaudella todella tiivis. Kun tähän päälle lisätään mahdollisuus pelata Euroopan kovimmassa sarjassa, oli ratkaisu helppo tehdä.

-Tämä on todella kova sarja, jota saa pelata huippujoukkueessa ja -organisaatiossa. Täällä saa pelata tuttujen jätkien ja kavereiden kanssa joukkueelle tärkeässä roolissa. Olen tykännyt pelata täällä ja uskon, että pystyn edelleen parantamaan peliäni, Niemi sanoo ja nostaa vielä erikseen esille joukkueessa vallinneen tunnelman.

-Harvoin on saanut pelata tällaisessa joukkueessa, jossa on ollut näin hyvä henki ja ilmapiiri. Jätkät välittävät toisistaan, eikä se ole pelkkää puhetta. Sen tunsi kopissa läpi kauden.

Niemi on parhaillaan Latviassa, jossa hän valmistautuu tuplamaaotteluun isäntämaata vastaan Leijonien matkassa. Kauden aikana sentteri on noussut entistä vahvemmin maajoukkuepelaajaksi. Nyt hän tavoittelee paikkaa MM-kisajoukkueessa toukokuuksi Tanskaan.

-Olisihan se hienoa (päästä kisoihin), mutta mennään viikko kerrallaan. Paineita ei ole – tekee vain parhaansa.

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019