Näillä miehillä Traktor-peliin

Jokerit saa kokoonpanoonsa takaisin Eeli Tolvasen tiistain kotiotteluun Traktor Tsheljabinskiä vastaan. Maalissa pelaa Ryan Zapolski.

Tolvanen oli sivussa kaikkiaan seitsemästä Jokereiden ottelusta Nuorten MM-kisojen takia. Hyökkääjä teki Buffalossa pelatussa turnauksessa viidessä pelissä 1+5=6 pistettä, mutta taival päättyi puolivälierissä rankkaritappioon Tshekkiä vastaan. Suomeen hyökkääjä palasi sunnuntaina ja liittyi maanantaina Jokereiden harjoituksiin.

Tolvanen pelaa samassa ketjussa Jesse Joensuun ja Brian O’Neillin kanssa. Pekka Jormakka palaa pelaavaan kokoonpanoon yhden ottelun tauon jälkeen ja ottaa paikan John Normanin ja Steve Mosesin rinnalla. Tommi Huhtala siirtyy näin neloseen Mika Niemen ja Marko Anttilan vierelle. Ykkönen jatkaa viime pelin muotissa, niin myös puolustus.

Terveinä kokoonpanon ulkopuolella ovat hyökkääjät Masi Marjamäki, Tomi Mäki ja Olli Palola. Loukkaantumisten takia sivussa ovat edelleen puolustajat Niclas Andersen, Mike Lundin ja Rasmus Rissanen sekä hyökkääjä Antti Pihlström. Heistä Rissanen on lähimpänä paluuta, sillä hän on palannut jääharjoituksiin.

Jokerit on aloittanut vuoden kahdella jatkoaikatappiolla ensin Moskovassa TsSKA:lle ja sunnuntaina kotona Metallurg Magnitogorskille. Molemmat ottelut päättyivät lukuihin 1-2, joten maalinteon kanssa Jokereiden on parannettava. Puolustuspäässä ja alivoimalla helsinkiläiset ovat kuitenkin olleet teräviä. Jokerit on pelannut jo seitsemän ottelua putkeen päästämättä maalia alivoimalla, mikä on erinomainen suoritus.

Karri Rämö pelasi maalissa vuoden kahdessa ensimmäisessä pelissä ja nyt valmennus antaa torjuntavuoron Zapolskille. Yhdysvaltain olympiajoukkueeseen valittu maalivahti pelasi viimeksi vuoden päättäneessä Slovan-vieraspelissä, jossa helsinkiläiset kokivat 2-3-tappion.

Jokerit on läntisessä konferenssissa edelleen kolmantena ja taistelee tiukasti kotiedusta. Neljäntenä oleva Lokomotiv on neljän ja seuraavana tuleva Torpedo kymmenen pisteen päässä. Vaikka viime aikojen tulokset ovat olleet Jokereiden kannalta vaisuja, joukkueen tilanne sarjataulukossa on edelleen hyvä. Selvää kuitenkin on, että pisteitä tarvitaan edelleen.

Traktorin Jokerit kohtasi lokakuussa Tsheljabinskissä ja voitti 3-0. Matt Gilroy teki kaksi ja John Norman yhden maalin. Tolppien välissä Zapolski pysäytti kaikki 27 laukausta. Joukkueet ovat kohdanneet KHL:ssä kuudesti ja viisi kertaa Jokerit on vienyt voiton.

Traktor on itäisessä konferenssissa seitsemäntenä ja pelannut erinomaisesti viime aikoina. Sunnuntaina kaatui konferenssin kärjessä ollut Avtomobilist 5-2 vakuuttavalla suorituksella. Kuudesta viime pelistään Traktor on voittanut neljä ja jäänyt vain kerran ilman pisteitä. Jokereilla on edessä kova haaste tiistai-iltana.

Ottelu alkaa klo 18.30 ja S-etukortilla saat 5 euron alennuksen lipun hinnasta. Edun voit hyödyntää tämän linkin kautta tai hallilla ennen peliä. Tervetuloa kannustamaan Jokerit voittoon!

Jokereiden kokoonpano:

48 Henri Ikonen – 93 Peter Regin – 71 Nicklas Jensen
6 Jesse Joensuu – 21 Brian O’Neill – 20 Eeli Tolvanen
25 Pekka Jormakka – 37 John Norman – 11 Steve Moses
61 Tommi Huhtala – 22 Mika Niemi – 12 Marko Anttila
13 Petteri Wirtanen

4 Tommi Kivistö – 97 Matt Gilroy
56 Juho Rautanen – 18 Sami Lepistö
44 Jesper B. Jensen – 7 Oliver Lauridsen

30 Ryan Zapolski (31 Karri Rämö)

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019