Näillä miehillä Metallurg-peliin

Jokerit kohtaa maajoukkuetaukoa edeltävässä maanantain ottelussaan Metallurg Magnitogorskin vieraskaukalossa. Helsinkiläisten kokoonpanoon tulee vain pieniä muutoksia.

Torjuntavuorossa on Karri Rämö, joka pelasi viimeksi torstaina 0-1-tappiossa Dynamo Moskovaa vastaan. Ryan Zapolski oli tolppien välissä lauantaina, kun Jokerit taipui luvuin 2-3 Torpedo Nizhni Novgorodin vieraana. Rämö suuntaa tämän päivän ottelun jälkeen maajoukkueen mukana EHT-turnaukseen.

Puolustajien osalta Jokerit jatkaa samalla miehityksellä kuin lauantaina. Hyökkäyksessä ainoa muutos on Tomi Mäen hyppääminen nelosketjun laidalle. Masi Marjamäki on näin 13:s hyökkääjä. Kolme ensimmäistä ketjua ovat samat kuin lauantaina.

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat puolustajat Niclas Andersen, Mike Lundin ja Juho Rautanen sekä hyökkääjät Brian O’Neill ja Mika Niemi. Tommi Huhtala jätti kahden pelin vieraskiertueen väliin sairastumisen vuoksi. Tämän viikon maajoukkuetauon jälkeen Jokerit saanee kokoonpanoonsa takaisin hyökkääjäkolmikon sekä Rautasen. Lundinin tilaa seurataan viikko kerrallaan ja Andersen huilaa runkosarjan loppuun saakka.

Jokerit lähtee kääntämään kurssiaan kahden peräkkäisen tappion jälkeen. Sijoitus läntisessä konferenssissa on edelleen kolmas, mutta ero Lokomotiv Jaroslavliin on enää viisi pistettä. Jokerit on tosin pelannut kolme ottelua vähemmän kuin jaroslavlilaisryhmä.

Vastustaja Metallurg on itäisessä konferenssissa viidentenä ja parhaillaan kuuden ottelun pisteputkessa, jonka aikana joukkue on voittanut viisi kamppailua. Viimeksi lauantaina kotikaukalossa kaatui Sibir Novosibirsk voittomaalikilpailun jälkeen luvuin 3-2.

Metallurg vaihtoi marraskuussa valmentajaa, kun joukkueen toissa kaudella mestariksi luotsannut Ilja Vorobjov sai lähteä. Hänen tilalleen nostettiin valmennustiimissä kaudesta 2015-16 saakka toiminut entinen NHL-pelaaja Viktor Kozlov. Metallurgin paras pistemies on tuttuun tapaan Sergei Mozjakin, joka tosin ei ole loukkaantumisen vuoksi pelannut sitten marraskuun puolivälin.

Jokerit ja Metallurg kohtaavat nyt ensimmäistä kertaa tämän kauden aikana. Viime kaudella molemmat voittivat kotiottelunsa ja kaikkiaan keskinäiset kohtaamiset ovat menneet KHL-aikana Jokereiden eduksi 4-2.

Tämän iltapäivän ottelu alkaa klo 16.00 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voit seurata Viasatin ja Viaplayn kautta.

Jokereiden kokoonpano:

48 Henri Ikonen – 93 Peter Regin – 71 Nicklas Jensen
6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 20 Eeli Tolvanen
25 Pekka Jormakka – 13 Petteri Wirtanen – 34 Olli Palola
14 Tomi Mäki – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila
16 Masi Marjamäki

2 Rasmus Rissanen – 18 Sami Lepistö
4 Tommi Kivistö – 97 Matt Gilroy
44 Jesper B. Jensen – 7 Oliver Lauridsen

31 Karri Rämö (30 Ryan Zapolski)

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019