Manninen uskoo työntekoon: ”Kaikki tulee sen kautta”

Sakari Mannisen ura on ollut nousujohteinen useamman vuoden ja päättynyt kausi oli hänelle jälleen iso askel eteenpäin. Jokereihin hän haluaa tuoda liikettä, peräänantamattomuutta ja kovaa työntekoa.

Manniselle kausi 2017-18 oli ikimuistoinen: siirto ulkomaille ensimmäistä kertaa uralla, olympialaiset ja MM-kisat. Pelejä kertyi vuoden aikana yli 80, kun mukaan lasketaan kaikki ottelut kesän harjoituspeleistä lähtien. Hetkeäkään hän ei kuitenkaan vaihtaisi pois.

-Olihan tämä kausi aika hyvä paketti, Manninen naurahtaa puhelimeen kotimaisemistaan Oulussa.

-Kauden jälkeen huomasi kyllä, että on saanut pelata paljon, mutta samalla tämä oli todella ikimuistoinen vuosi itselle. Sain pelata olympialaisissa, jotka olivat haaveissa ja unelmissa pikkupoikana, mutta konkreettisesti tosi kaukana. Nämä kokemukset muistaa varmasti koko loppuelämän, hän fiilistelee.

Seurajoukkueessaan Örebrossa hän oli joukkueen tehokkain pelaaja, kun 48 pelissä syntyi 28 (11+17) pistettä. Leijona-paidan hyökkääjä puki päälleen peräti 29 kertaa kauden aikana, enemmän kuin kukaan toinen pelaaja. Toissa kaudella HPK:ssa Manninen takoi 16+24=40 pistettä ja oli Liigan pistepörssin 15:s. Samalla kaudella vyölle saatiin myös ensimmäiset maaottelut. Suoritukset mahdollistivat hänelle siirron ulkomaille.

Ruotsissa Manninen tottui kovatempoisempaan jääkiekkoon, joka on SHL:n tavaramerkki.

-Paljon nopeita pelaajia ja koko ajan mennään päästä päähän. Pelinopeus oli korkea, mikä kehitti omaa peliä entisestään, Manninen kertoo.

Omaan kehitykseensä hän suhtautuu nöyrästi. SM-liigadebyyttinsä nyt 26-vuotias pelaaja teki kaudella 2013-14, kun Kärpissä tuli vastuuta seitsemässä pelissä. Sitä ennen ja jälkeen komennuksia tuli myös Mestikseen, jossa Manninen lopullisesti oivalsi, mitä kehittyminen aidosti vaatii.

-Sellainen peräänantamattomuus ja että kova työ palkitaan. Sen kautta tulee kaikki. Kun nousi Mestiksestä Liigaan, oppi kovan työn merkityksen, eikä se ole muuttunut mihinkään myöhemminkään, Manninen kertoo.

-Luistelu ja tietty oveluus ovat omassa pelissäni avainasioita, että pysyn pelitempossa kiinni. Kun pystyy vielä pelaamaan korkealla itseluottamuksella, saa omat vahvuudet esiin. 

Jokereissa hän pääsee tuttuun valmennukseen, kun maajoukkueessa ja Kärpissä joukkoja johtanut Lauri Marjamäki ottaa komennon helsinkiläisseurassa. SM-kultaa ja -pronssia oululaisseurassa voittanut Manninen nostaa kokonaisuuden esiin, kun hän puntaroi syitä Jokereihin siirtymiselle. Hyökkääjä keskusteli paljon maajoukkueessa samaan aikaan olleiden jokeripelaajien kanssa.

-He kehuivat, että kaikki hoidetaan viimeisen päälle, joten päätös oli siinä mielessä helppo tehdä. Pääkaupunkiseudulla pelaaminen niinkin kovassa sarjassa kuin KHL ovat itselleni uusi steppi uralla, Manninen luettelee.

-Itsekin olen muutaman pelin ehtinyt käydä Hartwall Arenalla katsomassa ja niin tunnelma kuin tapahtuma tekivät vaikutuksen. Silloin ajatteli, että täällä olisi joskus hienoa pelata, hän tunnelmoi.

Nyt edessä on lyhyt kesäloma pitkän kauden rasitusten nollaamiseksi, mutta työt jatkuvat Oulussa jo parin viikon sisään. Helsinkiin muutto on edessä heinäkuussa, kun joukkue kokoontuu ensimmäisen kerran yhteen kuun 23. päivä. Energiaa ja taistelua ei uuden jokerihyökkääjän otteista varmasti puutu.

-Innolla odotan jo tulevaa ja samalla tavalla aion pelata kuin aiemmin eli luistelua ja peräänantamattomuutta tuodaan kaukaloon joka päivä. Lyödään kaikki likoon joukkueen eteen, ja kun kaikki niin tekevät – kuten viime kauden Jokerit osoitti – niin tulos on varmasti hyvä. Ainekset ovat hyvät, koska viime kauden runko on säilynyt hyvin kasassa, Manninen alleviivaa.

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019