"Lyödään sarja perjantaina pakettiin"

Sotshin kolmannen erän tasoitus viimeisillä sekunneilla kirpaisi, mutta Jokerit kokosi rivit kopissa tauolla. Pekka Jormakka nousi röyhkeästi illan ratkaisijaksi ja lupasi perjantaina kotijäälle vankkatahtoisen kotijoukkueen.

Kaksi edellistä ottelua 7–2-murskalukemin voittanut Jokerit oli keskiviikkona vaikeuksissa sitkeästi taistellutta HK Sotshia vastaan. Molempien otteissa näkyi, että pelattiin neljättä ottelua viiteen päivään.

Sotshi oli useaan otteeseen niskan päällä, mutta Jokerit puristi 3–2-voittoon, kun Pekka Jormakan hieno yksilösuoritus pysäytti pelikellot ja hiljensi sotshilaisyleisön 72 minuutin pelin jälkeen.

– Däbbäys-tuuletus tuli nyt aika makoisaan paikkaan, kyllähän se piti käyttää, Jormakka veisteli jo tavaramerkiksi muodostuneesta tuuletuksestaan ottelun jälkeen.

Jokerit siirtyi 1–0-johtoon avauserässä, kun Eeli Tolvanen tinttasi ylivoimalla oman tavaramerkkilaukauksensa etuylänurkkaan. Sotshi kuittasi tasoihin onnekkaasti pari minuuttia myöhemmin, kun Sean Collinsin syöttö kimposi jokerimaaliin Sami Lepistön luistimesta.

Sotshi hallitsi kolmatta erää, mutta Jokerit siirtyi 2–1-johtoon viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun Brian O’Neill ohjasi Matt Gilroyn laukauksen verkkoon.

Jokerit oli johdossa vielä 5 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, mutta Sotshi-puolustaja Jyrki Jokipakan tasoitusosuma venytti ottelun jatkoajalle.

– Tuntui aika pahalle kaverin tasoitusmaali. Siellä meni osalla jo mailaakin poikki, harmitti aika paljon. Olen aika monta kertaa ollut urallani tällaisissa tilanteissa, ja se pitää vaan nollata. Itsekin sanoin jätkille, että nyt lähdetään voittamaan tämä peli. Sotshi pelasi hyvän jatkoerän, Jormakka sanoi.

Sotshi oli keskiviikon ottelussa Jokereita vahvempi ja taisteli urheasti jokaisesta irtokiekosta. Kolmannen perättäisen voiton myötä ottelusarja on kuitenkin katkolla Jokereille perjantaina Helsingissä pelattavassa viidennessä ottelussa.

– Aikamoinen taistelu, mutta oikeastaan tiedettiinkin, että tulee kova taistelu. Eilinen peli vaikutti varmasti molempiin joukkueisiin, Jormakka kuvaili.

– Jätkien kanssa sovittiin, että lyödään tämä perjantaina tämä pakettiin, Jormakka lupasi.

Liput perjantain matsiin hankit tästä.

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019