Lopun jäähyt kostautuivat

Jokerit jäi ilman pisteitä Torpedon vieraana lauantai-iltana, kun kotijoukkue kuittasi voiton kahden peräkkäisen ylivoiman turvin kolmannen erän päätöshetkillä.

Päävalmentaja Jukka Jalosen kommentit ottelusta:

Torpedo – Jokerit 3-2 (1-1, 1-1, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Illan Work hard, rest easy -pelaaja:
Henri Ikonen pelasi jälleen erinomaisen ottelun Peter Reginin ja Nicklas Jensenin rinnalla. Ketju oli vieraiden toimivin ja loi useimmat maalipaikat. Ikonen on päässyt viime viikkoina pelaamaan tasaisemmin, mikä näkyy suoritusvarmuutena. Jalka liikkuu raikkaasti illasta toiseen, mutta myös kiekollinen varmuus ja ratkaisut ahtaissakin väleissä ovat useimmiten oikeita. Ensimmäistä kauttaan KHL:ssä pelaava hyökkääjä parantaa koko ajan, mikä lupaa hyvää kevään tosikoitoksiin.

Ottelun ratkaisu:
Molemmat joukkueet puolustivat ääritiiviisti lauantaina, eikä maalipaikkoja syntynyt täysin kentällisin eikä juuri edes ylivoimilla. Jokerit nousi kahdesti tasoihin ja oli kolmannessa erässä hetkittäin niskan päällä. Lopun kaksi jäähyä kuitenkin tuhosivat joukkueen illan eikä hyvin toiminut alivoima pystynyt enää estämään takaiskua. Lopun jäähyt menivät huolimattomuuden piikkiin. Pelikurin olisi pitänyt olla korkeammalla tasolla.

Maalin tappiot rasittavat:
Jokerit jatkoi muutaman viime pelin trendiään ja hävisi yhdellä maalilla. Joukkueen suoritus on kokonaisuutena hyvällä tasolla, mutta viimeinen tappajanvaisto puuttuu ratkaisevilla hetkillä. Omat hyvät hetket eivät tuota maaleja riittävän usein, kun taas vastustaja hyödyntää omat hetkensä tehokkaasti. Ensi viikon tauolla joukkue pääsee hetkeksi ottamaan happea ennen tärkeitä kotipelejä.

Sarjataulukko ja jatko:
Ennen taukoa on edessä vielä maanantaina ottelu Magnitogorskissa, joka on vähintään Torpedon veroinen vieraskaukalo. Jokerit pysyy läntisen konferenssin kolmantena, mutta ero Lokomotiviin ja Torpedoon on huvennut yli kymmenestä pisteestä jo viiteen. Maajoukkuetauon jälkeen alkaa runkosarjan loppusuora, jonka aikana Jokereiden tärkein tavoite on pitää kiinni kolmossijasta.

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019