Lauantain kuokkavieras pahassa kurimuksessa

Dinamo Riika on Jokereiden kotiavauksen vastustaja. Latvialaisjoukkueen alkukausi on ollut synkkä ja sijoitus koko sarjassa viimeinen. Dinamo painii parhaillaan seitsemän pelin tappioputkessa.

Dinamo ei ole kolmeen edelliseen kauteen edennyt KHL:ssä pudotuspeleihin, eikä tämänkään kauden startti ole ollut ruusuinen. Kolmesta ensimmäisestä pelistään joukkue otti kaksi voittoa, mutta päälle on tullut peräti seitsemän tappiota peräjälkeen. Huolestuttavinta asiassa on se, että Dinamo hävisi viiden kotiottelun putkestaan kaikki kamppailut - toki vastustajatkin olivat sarjan kärkipään joukkueita.

Latvialaisen jääkiekkoilun legenda Sandis Ozolins toimii joukkueen päävalmentajana ensimmäistä kauttaan. NHL:ssä komean uran tehnyt ex-puolustaja ei ole toistaiseksi saanut iskostettua voittavaa peliä omiinsa penkin takana. Dinamo on ollut viime vuosina Jokereille vaikea vastustaja ja pelannut iloista hyökkäyspeliä. Puolustus on kuitenkin rakoillut pahemman kerran ja joukkue on ollut yksi KHL:n eniten maaleja päästäneitä joukkueita. Tälläkin kaudella omissa on soinut jo 36 kertaa, mikä on Amurin ja Slovanin ohella eniten KHL:ssä.

Kesän aikana ryhmästä vaihtuivat oikeastaan vain ulkomaalaisvahvistukset. Runko koostuu edelleen hyvin pitkälti Latvian maajoukkuepelaajista, joista ykköstähti on 26-vuotias hyökkääjä Miks Indrasis. Hän on joukkueen paras pistemies tehtyään 11 peliin kelpo tehot 5+4=9. Uudet vahvistukset Danny Kristo ja Brandon McMillan tulevat sisäisen pistepörssin seuraavilla sijoilla, mutta materiaali on auttamatta liian kapea KHL:ään pitkässä juoksussa. Dinamon tapauksessa jokaisen pelaajan olisi pelattava potentiaalinsa ylärajoilla, jotta pudotuspelipaikasta voisi edes haaveilla.

Arizonassa kolme NHL-peliä viime kaudella torjunut Justin Peters saapui vahvistamaan joukkueen maalivahtiosastoa, mutta alkukausi on ollut hänelle vaikea ja torjuntaprosentti on vain 87 ja osia. Toinen maalivahti Janis Kalnins on hoitanut torjuntatöitä kahdessa viime pelissä (1-2-tappio Ufalle ja 1-5-tappio Sotshille), joten Peters saattaa saada mahdollisuutensa tänään Helsingissä. Kanadalainen pelaa ensimmäistä kertaa urallaan seurajääkiekkoa kotimantereensa ulkopuolella.

Puolustuksen kiekolliseksi johtajaksi Dinamo hankki täksi kaudeksi Karl Stolleryn, joka on pelannut viime pääasiassa AHL:ssä, mutta saanut vyölleen myös muutaman NHL-pelin. Hän on tehnyt 11 ottelussa tehot 1+1=2. Dinamon kannalta ikävää on, että runkopakki Guntis Galvins on ollut pitkään sivussa loukkaantumisen vuoksi. Myös hyökkääjät Mikelis Redlihs ja Colton Gillies ovat kärsineet vammoista. Kapean materiaalin joukkue antaa myös näin tasoitusta vastustajilleen.

Dinamo ja Jokerit ovat kohdanneet KHL:ssä 11 kertaa ja helsinkiläiset ovat vieneet peleistä kahdeksan. Vuoden 2017 puolella ryhmät eivät ole kohdanneet, vaan edelliset keskinäiset väännöt käytiin viime joulun jälkeen, kun Jokerit voitti ensin tapaninpäivänä 3-0 ja Dinamo heti seuraavana päivänä 3-2 jatkoajalla. Molemmat ottelut pelattiin Hartwall Arenassa.

Tämän päivän ottelu alkaa klo 16.00 ja joitain lippuja on vielä saatavilla Ticketmasterin kanavista. Tervetuloa paikan päälle nauttimaan Euroopan parhaasta jääkiekosta!

Key Official Sponsor

Nornickel

Partners of the KHL Championship 2017/2018