Ladan kone on yskinyt, mutta konepellin alla on jykeviä hevosvoimia

Kuva:

Lada Toljatin alkukausi on ollut todella vaikea. Joukkue on voittanut vain neljä ottelua, kerännyt 20 ottelustaan vain 13 pistettä ja on itäisen konferenssin viimeisenä.

Lada ei ole niin huono kuin tulokset antavat ymmärtää. Tappioista huolimatta Lada on pelannut tasaisia ja vähämaalisia otteluita eikä ole hävinnyt NHL-mittaisessa kotikaukalossaan kertaakaan yli kahdella maalilla. Autotehtaan joukkue on ollut myös Jokereille hankala vastustaja. Viime kaudella Jokerit hävisi Toljatissa selvin 2–5-lukemin ja Helsingissä voittolaukauskilpailun jälkeen 3–4.

Ladan ykkösvahti on KHL:n Dinamo Moskovassa neljä edellistä kautta torjunut Aleksander Lažusin. Venäläisvahti on pelannut 17 ottelua ja torjunut hyvällä tasolla. Päästettyjen maalien keskiarvo 2,39 on yllättävän hyvä lukema liigan hännillä rämpivälle joukkueelle ja kertoo tiiviistä puolustuspelistä.

Runsaista tappioista huolimatta Ladan verkkoon on uponnut vain 50 maalia, jolla joukkue asettuu tilastoissa sarjan keskikastiin. Suurin ongelma on ollut hyökkäyspään tehokkuus, sillä Lada on tehnyt liigajumbo Dinamo Riikan tapaan vain 30 maalia. Ladan ylivoima on KHL:n huonointa ja onnistunut vain viidesti.

Ladan ykköspakkina häärää Jokereista tuttu Chay Genoway, joka on odotetusti joukkueensa tehokkain puolustaja (2+4=6). Genowayn kanssa ykköspakin paikasta kilpailee Ladan viime kauden tehokkain (3+17=20) puolustaja Jefim Gurkin, jolla on toistaiseksi kasassa vasta tehot 1+1=2. Lada-pakeista kuusi on onnistunut tällä kaudella maalinteossa, mutta Genowayn lisäksi vain Kristaps Sotnieks (2+0=2) useammin kuin kerran.

Rutinoitunut tšekkisentteri Jiri Novotny ja Gagarin Cup-voittaja Sergei Soin olisivat Ladalle tärkeitä johtajia, mutta molemmat ovat olleet loukkaantumisen vuoksi sivussa. Myös Torpedosta hankittu kanukkihyökkääjä Carter Ashton ehti pelata kauden alussa vain neljä ottelua tehon 2+1=3 ennen kuin loukkaantui, joten myös häntä toivotaan kieli pitkällä takaisin parrasvaloihin.

Joukkueen tehokkain pelaaja on 21-vuotias Tšeljabinskin kiekkokoulun kasvatti Denis Zernov, joka on iskenyt tehot 3+5=8. Toiseksi tehokkain on viime kaudella 16 maalia paukuttanut Stanislav Botšarov (4+3=7). Isompaa panosta odotetaan ainakin viime kaudella 40 pinnaa iskeneeltä Nikita Filatovilta, joka on 14 ottelussaan ollut mukana vain neljässä maalissa (2+2=4).

Myös muutama kausi takaperin Jugrassa 27 maalia nakuttanut Sergei Skorohodov (2+3=5) ja viime kaudella hyvät tehot 11+21=32 iskenyt Georgi Belousov (0+5=5) ovat pelaajia, joilta odotetaan enemmän. Myös Kirill Kapustin (2+3=5) ja seuran oma kasvatti Semion Valuiski (2+4=6) voivat onnistua hyökkäyspäässä.

Ladan kehnoon hyökkäyspeliin on regoitu seurajohdossa, sillä seura tiedotti keskiviikkona hankkineensa 28-vuotiaan jenkkihyökkääjä Shane Harperin. Harper on kokenut AHL-peluri ja nakuttanut siellä 398 ottelussa mukavat 85+98=183 tehopistettä. Viime kaudella Harper pelasi 14 NHL-ottelua Florida Panthersissa tehoin 2+1=3 ja yhteensä 58 AHL-matsia Springfield Thunderbirdsissä ja Albany Devilsissä tehoin 8+14=22.

Torstai-illan kamppailu Lada Toljatti - Jokerit alkaa Suomen aikaa kello 18.00. Viasat ja Viasat Urheilu näyttävät ottelun.

Key Official Sponsor

Nornickel

Partners of the KHL Championship 2017/2018