Kirjoitetaanko Toljatissa uutta historiaa?

Jokerit murskasi seurahistoriansa runkosarjan voittoputkiennätyksen tiistaina. Tänään Toljatissa voidaan saavuttaa uusi punakeltainen merkkipaalu.

Jokerit on voittanut nyt 12 ottelua peräjälkeen eli saman verran kuin kaudella 2006-07, jolloin joukkue oli hurjassa vireessä runkosarjan lopussa ja pudotuspelien alussa. Kertaakaan ei helsinkiläisseuran historiassa ole nähty 13 peräkkäistä voittoa, mutta siihen on tänään Toljatissa mahdollisuus.

Helsinkiläiset ovat olleet häikäisevässä iskussa ja tiistaina vireen sai kokea Traktor Tsheljabinsk kotikaukalossaan. Jokerit nakutti taululle lukemat 3-0 ja Ryan Zapolski sai tuuletella kauden kolmatta nollapeliään. Matt Gilroy iski kaksi maalia ja myös John Norman löysi verkon. Eeli Tolvanen kasvatti pisteputkensa jo seitsemän ottelun mittaiseksi syöttämällä avausmaalin.

KHL:n tehokkain ylivoima toimi myös Tsheljabinskissä kahden osuman verran heti avauserässä. Kolmessa viime pelissä Jokerit on tehnyt peräti kahdeksan osumaa pakkopelinsä aikana. Tsheljabinskissä alivoimakin oli rautaa, eikä antanut vastustajalle mahdollisuuksia. Traktorin parhaat paikat tulivatkin alivoimalla, kun Jokerit sortui pari kertaa huolimattomuuteen.

Jokerit on läntisessä konferenssissa tukevasti kolmantena ja pelannut edelleen 3-5 ottelua muita vähemmän. Tämän illan vastustaja Ladan alkukausi on ollut hankala, sillä joukkue on itäisen konferenssin peränpitäjä.

Helsinkiläisten kokoonpanoon tulee muutoksia, kun hyökkäyksestä lepovuorossa ovat Marko Anttila, Nicklas Jensen ja Pekka Jormakka. Heidän tilalleen tulevat Masi Marjamäki, Tomi Mäki ja Mika Niemi. Rasmus Rissanen jätti pelin kesken Tsheljabinskissä eikä ole tänään kokoonpanossa. Hänen tilaansa seurataan päivä kerrallaan. Loukkaantuneina sivussa ovat myös Karri Rämö ja Petteri Wirtanen.

Rämön ollessa sivussa Zapolski on kantanut vastuuta käytännössä koko alkukauden. Amerikkalaisvahti pelaa tänään 14. peräkkäisen ottelunsa. Edellisen kerran otteluiden alusta loppuun samaan on Jokereissa päässyt Eero Kilpeläinen kaudella 2011-12, jolloin hän kantoi vastuun runkosarjan lopussa ja kaikissa playoff-peleissä.

Tämän illan ottelu alkaa klo 18.00 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä seuraan Viasatin ja Viaplayn kautta.

Jokereiden kokoonpano:

61 Tommi Huhtala – 93 Peter Regin – 34 Olli Palola
20 Eeli Tolvanen – 21 Brian O’Neill – 6 Jesse Joensuu
41 Antti Pihlström – 37 John Norman – 48 Henri Ikonen
16 Masi Marjamäki – 22 Mika Niemi – 14 Tomi Mäki

18 Sami Lepistö – 39 Mike Lundin
4 Tommi Kivistö – 97 Matt Gilroy
44 Jesper B. Jensen – 7 Oliver Lauridsen
56 Juho Rautanen

30 Ryan Zapolski (1 Juho Ratilainen)

Key Official Sponsor

Nornickel

Partners of the KHL Championship 2017/2018