Kiekko-Vantaalle Mestiksen hopeaa

Atte Mäkinen oli Kiekko-Vantaan tehokkain pelaaja pudotuspeleissä. Kuva: Pekka Rautiainen

Jokereiden yhteistyöseura Kiekko-Vantaan kausi huipentui pääsiäisen aikana Mestiksen finaaleihin. Niissä SaPKo oli parempi, mutta lohipaitojen vuosi oli joka tapauksessa erinomainen.

Kiekko-Vantaan pelasi toisen kerran historiassaan Mestiksen finaaleissa. Joukkue kukisti puolivälierissä Jokipojat ja välierissä TUTOn. Jokipojat kaatui puhtaasti 4-0 ja turkulaisia vastaan pelattu huippujännittävä sarja ratkesi kuudennessa ottelussa Tikkurilassa. Finaaleissa koko Mestis-kautta hallinnut SaPKo oli parempi suoraan otteluvoitoin 4-0. Viimeinen ottelu päättyi maanantaina Trio Areenassa jatkoajalla 1-0-lukemiin.

Välieräsarjassa TUTOa vastaan tehtiin suomalaista kiekkohistoriaa, kun toinen ottelu venyi aina viidenteen jatkoerään. Kaikkien aikojen pisin Suomessa pelattu ottelu ratkesi ajassa 157.54 Joonas Hyttisen tekemään ylivoimaosumaan. Vertailun vuoksi Jokereiden historian pisin ottelu on yli tunnin lyhyempi: keväällä 2000 Lukko kaatui puolivälierien toisessa pelissä, kun ottelua oli käyty 95.27.

Kauden aikana Kiekko-Vantaan riveissä nähtiin viisi Jokereiden sopimuspelaajaa: maalivahti Jani Kautto, puolustaja Juho Rautanen sekä hyökkääjät Frank Gymer, Atte Mäkinen ja Miro Mäkinen. Heistä Atte Mäkinen oli joukkueensa tehokkain pelaaja pudotuspeleissä tehtyään 14 ottelussa 6+5=11 pistettä. Gymer oli 13 ottelun pistein 2+6=8 sisäisen tilaston kolmonen. Kautto oli joukkueen kivijalka ja 14:stä playoff-kamppailusta 11:ssä. Rautanen pelasi kuudessa playoff-ottelussa, mutta kausi päättyi loukkaantumiseen välierissä. Miro Mäkisen pelit päättyivät puolestaan jo runkosarjaan vamman vuoksi.

Jokerit onnittelee Kiekko-Vantaata loistavasta kaudesta ja Mestiksen hopeasta!

Partners of the KHL Championship 2017/2018