Kaksijakoinen runkosarjapäätös

Jokerit koki 4-5-tappio Ak Bars Kazanille runkosarjan viimeisessä ottelussaan, mutta varmisti samalla paikan pudotuspeleissä SKA:n voitettua Sotshin Pietarissa.

Päävalmentaja Jukka Jalosen kommentit ottelusta:

Jokerit - Ak Bars Kazan 4-5 (2-1, 1-1, 1-3) (Tilastot KHL.ru)

Runkosarjan huipennukseen lähdettiin kutkuttavista asemista, sillä kaikki oli playoff-paikan suhteen omissa käsissä. Kahden pisteen voitto siivittäisi Jokerit pudotuspeleihin myös kolmannella KHL-kaudella. Joukkue näytti heti alusta alkaen olevansa valmis haasteeseen.

Ylivoima tuotti tulosta avauserän puolivälin jälkeen, kun Chay Genoway iski siniviivalta kiekon Emil Garipovin selän taakse. Kanadalaispakki oli erän hahmo, sillä hetkeä myöhemmin hän rakensi siirretyn rangaistuksen aikana takatolpalle paikan Brian O’Neillille, joka vei Jokerit 2-0-johtoon. Genowaylle maali oli kauden seitsemäs ja O’Neillille 16:s.

Ak Bars kavensi heti perään, joten isännät eivät saaneet hengähdysaikaan. Sama toistui toisessa erässä, kun ensin Masi Marjamäki alusti Petteri Wirtasen 3-1-osuman, mutta vain puoli minuuttia myöhemmin vieraat tulivat uudelleen maalin päähän. Wirtaselle maali oli kauden kolmas.

Samaan aikaan oman ottelun kanssa jännitettiin Pietarin tapahtumia, kun Sotshi ja SKA mittelivät pisteistä. Runkosarjan voitosta taisteleva SKA hoiti lopulta Jokereiden ainoan playoff-paikan uhkaajan tyylillä pois tieltään.

Kahden erän jälkeen tilanne Pietarissa oli jo 5-1 SKA:lle. Tieto ei voinut olla vaikuttamatta helsinkiläisten suoritukseen, sillä kolmannesta erästä tuli vaikea. Ak Bars tuli kahdella ylivoimamaalilla tasoihin ennen kuin Jesse Joensuu tasoitti lukemat 4-4:ään kauden 15. osumallaan.

Lopussa yleisö saattoi hengähtää helpotuksesta playoff-paikan suhteen, mutta kaukalossa käytiin kiivasta taistelua ottelun voitosta. Tunnelma oli pudotuspelimainen, samalla tavalla kuin tiistain kotiottelussa. Ak Bars otti lopulta voiton lukemin 5-4, mutta Jokereiden hyviä tunnelmia sei lannistanut.

Kun sekä TsSKA että SKA voittivat ottelunsa torstaina, ratkeaa Jokereiden vastus pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella lauantain otteluissa. Tuolloin TsSKA kohtaa Spartakin ja SKA Torpedon. Kärkikaksikon ollessa tasapisteissä Jokereiden vastustajaksi tulee TsSKA, joten SKA tarvitsee runkosarjan voittoon yhden pisteen moskovalaisia enemmän lauantaina.

Joka tapauksessa Jokerit aloittaa pudotuspelit vieraskaukalossa ensi viikon tiistaina ja torstaina. Kotona pelataan lauantaina 25. ja maanantaina 27. helmikuuta. Näihin otteluihin lipunmyynti alkaa ylihuomenna lauantaina Lippupisteessä.

Key Official Sponsor

Nornickel

Partners of the KHL Championship 2017/2018