Joukkueessa lisää leveyttä ja maalintekovoimaa

Jokereiden GM Jari Kurri odottaa mielenkiinnolla harjoituskauden alkua. Helsinkiläisseuran materiaali on leveämpi niin kärkiosaamisen kuin koko joukkueen kilpailutilanteen suhteen. Yksi palanen saattaa vielä liittyä ryhmään.

Jokerit julkaisi keskiviikkona Nicklas Jensenin sopimuksen ja joukkueen yhteisharjoitukset alkavat ensi viikolla. Onko joukkue valmis tulevaan kauteen?

Kyllä niin voi sanoa, koska tällä ryhmällä olemme valmiit lähtemään kauteen. Sakari Salmisen lähdön myötä meillä on yksi paikka vapaana kokoonpanossa, mutta olemme hyvin tyytyväisiä siihen tilanteeseen, jossa nyt olemme. Halusimme tuoda ryhmään leveyttä ja siinä olemme onnistuneet tiivistyneen Kiekko-Vantaa-yhteistyön sekä uusien pelaajahankintojen kautta. Pelaajamateriaalia on nyt enemmän käytössä ja joukkueen sisäinen kilpailutilanne koventunut. KHL on kova sarja, jossa pelataan paljon pelejä – etenkin nyt olympiavuonna tahti on tiivis. Kaikkia pelaajia tarvitaan varmasti ja siksi leveyttä on tärkeää olla enemmän.

Joukkueen vaihtuvuus viime kauteen nähden on kymmenisen pelaajaa. Oletko tyytyväinen siihen, keitä pelaajia on saatu lähtijöiden tilalle?
Muutos on totta kai aika iso lähtien maalivahtiosastosta, kun Karri Rämö tuli uutena sisään. Sami Lepistö, Matt Gilroy ja Mike Lundin tuovat lisää kokemusta ja johtajuutta peräpäähän. Tommi Kivistö on neljäs uusi puolustaja, ja hän sekä muut nuoret pakkimme täydentävät mainiosti kokonaisuutta, joka on mielestäni hyvä sekoitus. KHL:ssä puolustamisen pitää olla jämäkkää ja siihen meillä on pelaajat. Lisäksi meillä on puolustajia, jotka kykenevät tukemaan hyökkäyksiä tehokkaasti. Pystymme varmasti roolittamaan puolustuksemme hyvin.

Hyökkäyksessä meillä on Nicklas Jensenin, Olli Palolan Eeli Tolvasen ja Henri Ikosen saapumisen myötä varmasti enemmän maalintekotaitoa, nuoruuden intoa ja potentiaalia kuin aiempina vuosina. Oli pieni onnikin, että saimme tätä osaamista näin paljon ja vieläpä molempia kätisyyksiä. On vahvuus, että maalintekijöitä on leveämmällä rintamalla kokoonpanossa.

Kaiken kaikkiaan muutoksia on tullut paljon, mutta olemme saaneet joukkueeseen hyviä vahvistuksia.

Keskushyökkääjätilanne on herättänyt paljon puhetta. Miten kommentoit asiaa seurajohdon näkökulmasta?
Keskushyökkääjää on etsitty useampi kuukausi. Hyviä vaihtoehtoja on ollut ja keskusteluja käyty muutaman pelaajan kanssa, mutta he ovat päätyneet jatkamaan uraansa NHL:ssä. Olemme etsineet sentteriä, joka tuo ryhmään huippuosaamista ja pystyy meitä varmasti auttamaan. Emme ole halunneet tälle tontille keskivertopelaajaa.

Toisaalta meillä on jo omassa joukkueessamme hyviä vaihtoehtoja pelaamaan keskellä. Asiasta on keskusteltu tiiviisti valmennusjohdon kanssa, ja näemme nykyisessä joukkueessa paljon potentiaalisia hyökkääjiä, jotka pystyvät tällä paikalla pelaamaan. Voimme lähteä kauteen luottavaisin mielin.

KHL:n otteluohjelma julkaistiin keskiviikkona ja Jokerit aloittaa kauden kahdeksalla vierasottelulla. Miltä ohjelma muuten näyttää?
Myös viime kaudella aloitimme pelit vieraissa ja tarina on sillä tavalla samanlainen. Ei tietenkään ole optimaalista aloittaa kautta monella vieraspelillä, mutta joka tapauksessa kausi on kaikille joukkueille haastava olympialaisten vuoksi. Olen tyytyväinen ohjelmaamme ja siihen, että saamme Kiinan-matkan hyvissä ajoin pois alta. On tulossa upea juhlakausi, joka sisältää erilaisia tapahtumia ja erityislaatuisia otteluita koko jokeriperheelle 50-vuotisen historian kunniaksi.

Millä mielin odotat alkavaa harjoituskautta, jonka ensimmäinen ottelu pelataan jo 28.7. Kunlunia vastaan Tikkurilassa?
Olo on aina odottava, kun joukkue aloittaa yhteisen taipaleensa. Tahoillaan kaikki – niin valmentajat kuin pelaajat – ovat valmistautuneet tähän jo pitkään, joten pääsemme varmasti nopeasti käyntiin. Uusia pelaajia on paljon ja on todella mielenkiintoista nähdä heidät ensimmäisen kerran tositoimissa Tikkurilassa tämän kuun lopussa.

Key Official Sponsor

Nornickel

Partners of the KHL Championship 2017/2018