Jormakka ratkaisi jatkoerässä, 3-1-johto sarjassa

Pekka Jormakka nousi esiin tärkeimmällä hetkellä ja ratkaisi huikealla yksilösuorituksella Jokereille neljännen puolivälierän. Voitto sisukkaasta Sotshista tuli luvuin 3-2.

Päävalmentaja Jukka Jalosen kommentit pelistä:

HK Sotshi – Jokerit je. 2-3  (1-1, 0-0, 1-1, 0-1) (Tilastot KHL.ru)
Jokerit johtaa ottelusarjaa voitoin 3-1 (4 voitolla jatkoon)

Illan Work hard, rest easy -pelaaja:
Pekka Jormakka ratkaisi kamppailun ajassa 71.46 huikealla yksilösuorituksella. Laitahyökkääjä nousi laidalta keskelle röyhkeästi ja sai pienellä onnellakin kiekon mukaansa. Kun paikka tuli, Jormakka ei empinyt, vaan laukoi tarkasti ylänurkkaan Jokereille ääritärkeän voittomaalin, joka antoi helsinkiläisille ottelupallon perjantain kotiotteluun. Jormakan, John Normanin ja Olli Palolan ketju oli jälleen todella hyvä, kenties joukkueen paras osa. Jatkoerä ei kuitenkaan ollut helppo, sillä Sotshilla oli ylivoima ja muutenkin pienoinen ote pelistä. Tarvittiin X-factoria, jota Jormakalta löytyy.

Ottelun ratkaisu:
Jokerit ei ollut keskiviikon ottelussa parhaalla jalalla liikkeellä. Toki neljä peliä viiteen päivään näkyi rasituksena myös kotijoukkueen jäntereissä, mutta aiempien pelien etu liikkeessä ja aktiivisuudessa oli punakeltaisten osalta kadonnut. Molemmilla joukkueilla oli omat mahdollisuutensa varsinaisella peliajalla, mutta sekä Ryan Zapolski että Konstantin Barulin pelasivat erinomaisen ottelun. Kolmannessa erässä kotijoukkue vei laukaukset kohti maalia 14-6, mutta Jokerit silti vain sekuntien päässä kolmannesta voitosta. Sotshin tasoitus viimeisillä sekunneilla vei kamppailun jatkoerään, jossa Jokerit oli lopulta vahvempi.

Ottelusarjan jatko:
Kaksi vierasvoittoa antoi Jokereille 3-1-johdon ottelusarjassa ja mahdollisuuden varmistaa jatkopaikka perjantaina Hartwall Arenassa. Matkustaminen kotiin ja palautuminen ovat tärkeässä osassa, mutta mieli helsinkiläisillä on varmasti kirkas. Sekin on selvää, että Sotshi lyö kaiken peliin ottelussa, joka voi olla joukkueelle kauden viimeinen.

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019